x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Candidatul umanist declară război deschis imunității

Candidatul umanist declară război deschis imunității

de Ion Alexandru    |    30 Sep 2019   •   09:02
Candidatul umanist declară război deschis imunității

Candidatul PPUSL la alegerile prezidenţiale, Ramona Bruynseels, își propune să transforme prevederile constituționale în realitate, în ceea ce privește egalitatea în fața legii a cetățenilor. „Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări”, a punctat candidatul umanist. Bruynseels reamintește că tema a mai fost vehiculată de politicieni în campanii electorale, dar uitată imediat ce s-au așezat în fotoliile oficiale. „Motivul este evident: când s-au văzut pe funcții, președintele, miniștrii, parlamentarii au rămas în continuare imuni, nu doar în raport cu legea, ci și, în anumite cazuri, chiar și cu bunul simț“, arată aceasta.

Candidatul umanist face apel la oameni să i se alăture în această luptă împotriva imunității, care are ca rezultat „reînnoirea radicală a politicii și societății noastre. Avem șansa să transformăm România“. Primul pas în acest sens îl reprezintă alegerile prezidențiale în care românii pot opta, spune Ramona Bruynseels, între „un reprezentant al clasei politice actuale, care a demonstrat deja tot ce poate, și, pe de altă parte, un reprezentant al României deștepte, care vrea să se elibereze de imunități, de privilegii, de impostori ajunși în funcții prea înalte!”

Ramona Bruynseels este înscrisă oficial în lupta pentru Președinție și a intrat anul acesta în politică, odată cu decizia de a candida. Principala sa temă este lupta împotriva abuzurilor, iar cel mai important abuz, în opinia sa, este imunitatea, care îi protejează pe politicieni și dă naștere la corupție.

×
Subiecte în articol: Ramona Bruynseels