x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cătălin Ivan: Iohannis este un om de valoare, poate fi un câştig pentru Guvern

Cătălin Ivan: Iohannis este un om de valoare, poate fi un câştig pentru Guvern

07 Feb 2014   •   15:30
Cătălin Ivan: Iohannis este un om de valoare, poate fi un câştig pentru Guvern

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, consideră că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, ar putea fi un câştig pentru Guvern din funcţia de ministru, menţionând că nu este clar dacă acesta poate fi şi vicepremier, Iohannis fiind propus pentru cele două posturi de PNL.

"Domnul Iohannis este un om de valoare şi poate fi un câştig pentru guvern. Sper ca dorinţa PNL de a-l numi pe domnul Iohannis şi vicepremier să nu creeze anumite probleme procedurale. Guvernul şi instituţiile guvernamentale nu au nevoie de instabilitate. Sunt sigur că vor fi găsite cele mai bune soluţii în USL pentru ca acest lucru să nu se întâmple, după ce liderii vor discuta acest subiect", susţine Ivan, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat vineri că liberalul Klaus Iohannis a fost validat de conducerea partidului pentru a ocupa portofoliul de la Interne şi, în acelaşi timp, funcţia de vicepremier.

La rândul său, primarul Sibiului a declarat că nu este dispus să renunţe 'foarte uşor' la funcţia sa, după ce conducerea PNL, partid în care ocupă funcţia de prim-vicepreşedinte, l-a nominalizat pentru postul de ministru de Interne şi vicepremier.

"Nu sunt dispus să renunţ foarte uşor la primărie. Există antecedente (...), un fost primar general care a putut să fie în acelaşi timp şi prim-ministru şi bine a făcut", a spus Iohannis, precizând că va face apel la legislaţie, dacă aceasta îi va permite.

×