x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică CHEF de POLITICĂ. Vicepreşedinte Mişcarea Populară: "Suntem un partid cu voie bună"

CHEF de POLITICĂ. Vicepreşedinte Mişcarea Populară: "Suntem un partid cu voie bună"

de Agerpres    |    01 Feb 2014   •   17:19
CHEF de POLITICĂ. Vicepreşedinte Mişcarea Populară: "Suntem un partid cu voie bună"
Sursa foto: Cornel Putan/Intact Images

Vicepreşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Adrian Papahagi, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Sighişoara, că formaţiunea s-a înscris într-o logică de creştere şi că se aşteaptă la un scor 'cu două cifre' la alegerile europarlamentare.

'Suntem un partid cu logică de creştere, suntem un partid altfel, un partid cu voie bună, care îşi priveşte cu optimism viitorul, spre deosebire de alţii, care la 100 de kilometri (PDL, la Braşov, n.r.), erau la un fel de priveghi, la un fel de prohod. Trebuie să ai şi un fel de compasiune creştinească faţă de semenii tăi care suferă că tu eşti într-un moment fast. PMP intenţionează să continue această dinamică, avem două linii drepte. Prima este a alegerilor europarlamentare, am stabilit un set de criterii minimale pentru candidaţii noştri, care vor fi votaţi prin vot direct al tuturor membrilor partidului, ca un exerciţiu de democraţie. Privim spre un scor cu două cifre la alegerile europarlamentare, suntem convinşi de acest lucru, sperăm ca prima cifră să fie cel puţin 1, dacă nu 2, asta este logica noastră', a susţinut Papahagi.


Citeşte şi: Victor Ponta: După ce a scăpat de Băsescu și Udrea, PDL începe să devină un opozant puternic

Potrivit vicepreşedintelui PMP, a doua decizie importantă luată, sâmbătă, la reuniunea Colegiului Naţional al Partidului Mişcarea Populară de la Sighişoara, este organizarea unui congres pentru alegerea conducerii PMP, până la jumătatea lunii martie, la Bucureşti, care va fi convocat la începutul săptămânii viitoare.

Marian Preda, preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, a arătat că fundaţia s-a angajat să furnizeze criteriile pentru alegerile europarlamentare şi că acestea au fost deja discutate la Sighişoara.

Citeşte şi: Blaga s-a poziţionat faţă de Mişcarea Populară: "Este un adversar politic pentru PDL"

'Criteriile pe care le-am propus noi şi care au fost discutate astăzi, într-o primă etapă, promovează adevărul, competenţa şi integritatea. Primul set de criterii care va fi eliminatoriu pentru candidaturile propuse este acela al criteriilor de integritate şi onestitate. Cei care vor candida pentru PMP la europarlamentare trebuie să nu fi fost membri sau colaboratori ai Securităţii, să nu fi suferit condamnări pentru fapte săvârşite cu intenţie, să nu aibă probleme de integritate, să respecte punctul 8 al proclamaţiei de la Timişoara - adică să nu fi fost membri ai PCR - şi, bineînţeles, să fie propuşi de filiale sau de conducerea centrală', a susţinut Preda.

De asemenea, vor mai fi şi 10 criterii punctuale, care urmează să fie definitivate, unele ţin de calităţile pe care trebuie să le aibă un europarlamentar, de competenţe generale care ţin de comunicare, cunoaşterea unor limbi străine, dar şi de competenţe specifice europarlamentarilor.

Lista şi locul candidaţilor vor fi definitivate în urma votului membrilor PMP.

×