x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cioloş: România va fi bine reprezentată cu Corina Creţu la portofoliul Dezvoltării Regionale

Cioloş: România va fi bine reprezentată cu Corina Creţu la portofoliul Dezvoltării Regionale

de Agerpres    |    14 Sep 2014   •   13:44
Cioloş: România va fi bine reprezentată cu Corina Creţu la portofoliul Dezvoltării Regionale

România va fi bine reprezentată cu Corina Creţu la portofoliul Dezvoltării Regionale, iar un portofoliu la Comisia Europeană nu se dă unui stat membru ci unui comisar desemnat, a arătat duminică, la Digi24, comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş.

"România, în primul rând, va fi bine reprezentată, cu doamna Corina Creţu la portofoliul Dezvoltării Regionale şi aşa cum şi eu am încercat, ca şi comisar european la Agricultură şi Dezvoltare Rurală, făcându-mi treaba la nivel european, prin faptul că vorbesc aceeaşi limbă, prin faptul că provin de aici, că am contacte cu foarte mulţi oameni din România, sunt convins că şi doamna Corina Creţu, pe domeniul ei de competenţă, care e important pentru România, va face acelaşi lucru", a precizat Dacian Cioloş.

Acesta consideră că România a primit un portofoliu important în cadrul viitorului Executiv european.

"Un portofoliu nu se dă unui stat membru, a spus-o şi preşedintele Comisiei Europene, un portofoliu se dă unui comisar desemnat. Sigur că există o legătură între calitatea comisarului, competenţele lui şi portofoliul care i se acordă. Din acest punct de vedere, cred că România nu are motive de supărare, pentru că are în continuare un comisar desemnat, care are un portofoliu important, Dezvoltare Regională", a mai spus Dacian Cioloş.

Potrivit sursei citate, pentru a-şi forma structura, preşedintele Comisiei Europene ia în considerare mai mulţi factori respectiv de ordin politic, de ordin tehnic, al competenţelor.

"De data aceasta, a fost foarte important şi echilibrul între bărbaţi şi femei în Comisia Europeană, dar, dincolo de asta, a ales (preşedintele CE - n.r.) oameni de calitate, oameni competenţi, pe care să îi îndrepte mai ales spre portofolii importante", a adăugat Cioloş.

Corina Creţu va deţine portofoliul Politicii Regionale în viitoarea Comisie Europeană, potrivit anunţului făcut în 10 septembrie 2014 de preşedintele ales al noului Executiv comunitar, Jean-Claude Juncker, care a prezentat într-o conferinţă de presă componenţa Colegiului comisarilor pentru perioada 2014-2019.

×
Subiecte în articol: dacian ciolos corina cretu