x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciucă: Cei șapte români rămași în Africa de Sud ar putea fi aduși în țară cu ajutorul altor țări

Ciucă: Cei șapte români rămași în Africa de Sud ar putea fi aduși în țară cu ajutorul altor țări

30 Noi 2021   •   15:55
Ciucă: Cei șapte români rămași în Africa de Sud ar putea fi aduși în țară cu ajutorul altor țări
Sursa foto: Lucian Alecu

Cei șapte români rămași în Africa de Sud ar putea fi aduși în țară cu ajutorul altor țări, spune Nicolae Ciucă. În caz contrar, premierul spune că situația va fi reanalizată pentru repatrierea acestora.

„Am discutat acest subiect cu ministrul Aurescu. Din păcate, nu au putut să ajungă la momentul în care aeronava a decolat. Sunt preluați și sunt în legătură cu consulatul și cu ambasada din Africa de Sud. Se caută soluții pentru ca, folosind alte aeronave, să beneficiem și noi de ajutorul altor țări care au ajuns acolo. Dacă nu găsim, reanalizăm situația și ce putem face”, spune Nicolae Ciucă.

Declarația premierului vine după ce MAE a anuțat că alți șapte cetățeni români care se află în Cape Town nu au reușit să se îmbarce pe zborul de repatriere, fie din cauză că nu au putut să facă deplasarea în timp util la Johannesburg, fie pentru că nu au efectuat la timp testele PCR necesare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nicolae ciuca