x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciucă: PSD și PNL vor candida pe liste comune la europarlamentare

Ciucă: PSD și PNL vor candida pe liste comune la europarlamentare

de Redacția Jurnalul    |    21 Feb 2024   •   16:51
Ciucă: PSD și PNL vor candida pe liste comune la europarlamentare

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, spune, miercuri, că PSD și PNL vor avea o listă comună la alegerile europarlamentare.

„La europarlamentare am decis să avem liste comune”, spune preşedintele PNL, Nicolae Ciucă.

„Nu e vorba de a câștiga un partid sau altul un primar sau președinte de consiliu județean, ci ce câștigă România prin stabilitate”, spune Nicolae Ciucă, întrebat ce pierd PSD și PNL pentru că vor candida pe listă comună la alegerile europarlamentare.

Întrebat dacă liderii coaliției au decis că alegerile prezidențiale vor avea loc în luna septembrie, Ciucă a spus: „Una e să discutăm, alta e să luăm decizii”.

Totodată, el a fost întrebat ce s-a întâmplat între decizia de la Sinaia, Prin noi înșine, și astăzi când s-a decis ca PNL să aibă listă comună cu PSD la europarlamentare.

"Absolut nimic. A ne duce mai departe această asumare, candidând cu proprii noştri candidaţi de primari pe liste proprii".

Liderii coaliţiei au decis comasarea alegerilor europarlamentare şi locale, iar lista comună PSD-PNL la europarlamentare urmând a fi deschisă de un independent. De asemenea, se ia în calcul şi ca alegerile prezidenţiale să fie devansate în luna septembrie.

Mai mult de 60% dintre români doresc comasare, spune vicepreședintele PSD Mihai Tudose, după ședința de miercuri dimineață a coaliției de guvernare.

Conducerile PSD și PNL se întrunesc de la ora 16.00 pentru a valida strategia. Ciolacu și Ciucă vor susține o conferință de presă la ora 19.00.

×
Subiecte în articol: ciuca comasare