x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciucă despre afirmaţiile lui Viktor Orban: Astfel de declarații nedorite nu își au locul

Ciucă despre afirmaţiile lui Viktor Orban: Astfel de declarații nedorite nu își au locul

28 Iul 2022   •   17:00
Ciucă despre afirmaţiile lui Viktor Orban: Astfel de declarații nedorite nu își au locul

Declarații nedorite precum cele făcute de premierul ungar Viktor Orban nu își au locul într-o Europă unde 27 de țări trăiesc în pace, spune premierul Nicolae Ciucă: „ceea ce ne unește este mult mai important și mai benefic decât ceea ce ne dezbină”.

Întrebat, joi, la Alba Iulia, ce părere are despre afirmaţiile lui Viktor Orban, premierul român a răspuns că românii sunt un popor primitor și s-a văzut asta în contextul războiului de la graniță.

România este percepută ca o țară unde trăiesc laolaltă mai multe etnii și trăiesc foarte bine, în liniște și în pace, declară Ciucă.

„Astfel de declarații nedorite nu își au locul într-o Europă unde 27 de țări trăiesc în pace și prosperitate. Aici, din inima Ardealului, doresc să întăresc mesajul meu pentru toleranță, pentru înțelepciune, pentru solidaritate, pentru respectarea valorilor europene și am convingerea că noi toți, uitându-ne în istorie, putem să înțelegem că ceea ce ne unește este mult mai important și mai benefic decât ceea ce ne dezbină”, a afirmat premierul României.

Viktor Orban a spus, sâmbătă, la Băile Tuşnad, că amestecul popoarelor europene cu non-europeni a creat o „rasă mixtă” şi că acele ţări un s-a întâmplat acest lucru „nu mai sunt naţiuni”.

(sursa: Mediafax)

×