x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liderii PSD și PNL, din nou față în față pentru a discuta despre comasarea alegerilor

Liderii PSD și PNL, din nou față în față pentru a discuta despre comasarea alegerilor

de Redacția Jurnalul    |    16 Feb 2024   •   19:44
Liderii PSD și PNL, din nou față în față pentru a discuta despre comasarea alegerilor

Liderii partidelor din coaliția de guvernare nu au ajuns la o soluție privind comasarea alegerilor din acest an. Ei se vor reuni din nou duminică pentru a aborda subiectul, spun pentru MEDIAFAX surse politice.

„Ne vom întâlni din nou duminică”, precizează pentru MEDIAFAX surse politice.

Liderii celor două partide din coaliția de guvernare s-au reunit vineri, la Palatul Victoria, pentru a decide dacă alegerile din acest an vor fi comasate sau nu.

Președintele Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă, a spus, marţi, despre subiectul comasării alegerilor, că el crede că orice prelungire a discuţiilor dincolo de ziua de vineri este inoportună şi nu mai are niciun fel de rost discuțiile.

„Ocupăm spaţiul public cu un subiect care se rostogoleşte şi aşa de prea mult timp”, a încheiat Ciucă.

„Avem o legislație. Nu a fost o discuție că vrea PSD să dea președintele, că vrea PNL...Nu a fost o discuție. Sunt lucruri bune pentru democrație... Ce înseamnă esența democrației - o prezență cât mai mare la vot. În cazul unei comasări, știm cu toții că la alegerile europarlamentare prezența e mai scăzută ndacă nu inventăm un referendum pentru penali. Atunci s-a venit cu această idee că ar fi chiar mai democratică. Alți colegi din opoziție spun că nu e democratică, că direcționăm un vot. (...) Într-o coaliție vorbim mereu. (...) A rămas că atunci când mă întorc o să mai stăm de vorbă, vineri, pe acest subiect, să vedem cum tehnic putem face”, spunea recent Marcel Ciolacu.

El a negat că social-democrații ar fi cerut liberalilor să renunțe la candidatul la alegerile prezidențiale.

„Cred că și dl Ciucă mi-ar cere mie să renunțe PSD la candidatură, cred că și eu dacă i-aș cere dlui Ciucă să renunțe PNL la candidat ne-am jigni unul pe altul. Nu avem această înclinație de a ne jigni”, încheie Ciolacu.

De asemenea, Marcel Ciolacu spune că social-democrații nu vor susține un candidat independent la alegerile prezidențiale.

„Ce pot spune cu certitudine, cu inimă de pesedist, de membru fondator, niciodată PSD și eu personal nu că nu o să propun, dar nu o să-mi treacă prin cap să susțin un independent din partea PSD”, încheie Ciolacu.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: comasare alegeri