x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Concediul de lucru la politicieni, noua modă de Facebook

Concediul de lucru la politicieni, noua modă de Facebook

de Adrian Ilie    |    24 Aug 2018   •   19:20
Concediul de lucru la politicieni, noua modă de Facebook

Imaginile din concediul de vară postate cu nemiluita pe conturile de Facebook ale românilor au atins proporţii de pandemie. Puţini sunt cei care au scăpat acestei manii care, nu de puţine ori, le-a adus beneficii hoţilor care au aflat de pe reţelele de socializare că familii întregi sunt plecate de acasă aşa că pot opera în linişte. Mania a atins iniţial şi politicienii români care, în anii trecuţi, nu se sfiau să arate publicului că se bucură şi ei de vacanţe care tot omul de rând. Mai nou însă, printre politicieni a apărut moda „concediului de lucru”. Astfel, sunt mai discreţi în ce priveşte vacanţele cu familia, dar abundă postările din deplasări prin ţară, la diverse evenimente.

Discreţia politicienilor în ceea ce priveşte concediile cu familia au survenit după ce, în anii anteriori, au deseori ironizaţi de cititorii paginilor lor de facebook pe marginea unor fotografii care îi prezentau în ipostaze pe care aceştia le considerau caraghioase. Acestora li s-au adăugat revoltaţii de serviciu care pornesc automat de la premisa că sunt vacanţe plătite cu bani furaţi. Mai ales dacă era vorba de vacanţe în străinătate, caz în care apar şi „patrioţii” care le imputau că nu stimulează astfel turismul românesc. Aşa că politicienii fie au renunţat cu totul să mai posteze imagini din concedii sau o fac doar de la evenimentele care au o legătură cât de mică cu activitatea lor politică, de obicei deplasări în circumscripţie de la diverse festivaluri locale sau activităţi de partid. Astfel evită accesele de indignare şi sau alegătorilor că se ocupă de soarta lor tot timpul. Asta în cazurile în care mai postează ceva. Mai ales că şi presa şi-a făcut obiceiul să le urmărească activităţile de peste vară cu mare atenţie. Spre exemplu, postările senatorului Liviu Pop au vizat exclusiv chestiuni politice la zi, iar în rest a postat imagini din abundenţă de la toate lucrările de infrastructură din judeţul Maramureş, de unde este de baştină. Şi Alina Gorghiu a mers în mai multe rânduri prin judeţul Timiş, unde a fost aleasă ca senator, deplasări pe care le-a prezentat atât cu fotografii, cât şi cu filmuleţe. Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a văzut vara asta America însă singurele activităţi pe care le-a prezentat pe facebook au cele legate de întâlnirile cu membri ai comunităţii româneşti din Chicago. Când a mers la Târgul de Fete de pe muntele Găina nu a uitat să reproşeze actulului guvern că niciun reprezentant al său nu a fost prezent să aducă un omagiu la monumentul ridicat acolo în cinstea lui Avram Iancu.

BARNA

Preşedintele USR, Dan Barna, şi-a petrecut vacanţa de vară pe principiul „Work and Travel”. Pentru a stimula campania de strângere de semnături pentru iniţiativa civică „Fără penali în funcţii publice”, Barna s-a pus în fruntea caravanei USR care a bătut mai toată ţara într-un autobuz pompos intitulat „USR Force 2”. Printre imaginile postate din abundenţă se află şi un selfie făcut pe bacul care traversa Dunărea de la Brăila la Tulcea. O alta prezenta întâlnirea de la Craiova dintre Barna şi fostul fotbalist Rodion Cămătaru.

PONTA

Victor Ponta nu s-a sfiit să prezinte publicului imagini cu familia sa petrecute în concedii. În acest an, Ponta a trecut la „turismul cultural”, el postând o fotografie făcută la Alba-Iulia, alături de soţia Daciana şi fiica lor, Irina. „Irina a fost prima dată în viaţa ei la Alba Iulia. Am fost foarte fericit să îi vorbesc despre Marea Unire, Regele Ferdinand şi Regina Maria, i-am explicat despre Anul Centenar”, a scris Ponta.

IOHANNIS

Câte ceva despre preumblările preşedintelui Iohannis s-a aflat din întâmplare, după ce primarul comunei constănţene Negru-Vodă, Petre Urziceanu, a văzut cu surprindere că-i trecea prin sat un biciclist care semăna izbitor cu şeful statului. Eram cu maşina. L-am văzut. Am oprit. L-am întrebat dacă putem schimba câteva cuvinte. M-am recomandat că sunt primarul oraşului Negru Vodă. A acceptat. Am făcut două-trei poze. Ne-am urat success reciproc. Mai erau şi alte persoane. Era însoţit”, a relatat primarul Urziceanu.

TOMAC

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a mers la Târgul de Fete de pe muntele Găina, luând după el o parte considerabilă a conducerii partidului, mai ales că unul dintre liderii PMP, Clement Negruţ, este din Ţara Moţilor. „Români din toate județele din Ardeal vin aici să-i aducă un omagiu lui Avram Iancu. Tradiții și obiceiuri românești ridicate la rând de avuție națională, cinstite așa cum se cuvine, de veacuri”, a scris Tomac. Printre fotografiile postate se numără una care îl înfăţişează alături de cântăreţele din bucium din partea locului.

BICHINEŢ

Luând exemplul şefului său de partid, deputatul PMP Corneliu Bichineţ a avut grijă ca vacanţa să şi-o petreacă tot alături de tovarăşii de drum. A luat membrii filialei din Negreşti a partidului şi a mers cu ei la pădure. „Recolta de afine, zmeură, pânişoare, gălbiori şi hribi a fost o răsplată meritată a drumeţiei noastre! România, te iubim necondiţionat!”, a scris Bichineţ alături de imaginile care înfăţişa populaţia de culegători ai Negreştilor cu sacoşile pline. Bichineţ a fost şi în Deltă alături de soţie şi fiul său, însă dintr-o postare a şefului său, Tomac, aflăm că atunci liderii PMP au avut o şedinţă, semn că Bichineţ a venit cu tot cu familie la acea reuniune.

GORGHIU

Din postările fostului preşedinte al PNL, Alina Gorghiu, aflăm că a fost la mare, însă nu se ştie exact unde. Ea a postat un colaj de fotografii care prezenta o mare agitată deasupra căreia planau nori negri, colaj însoţit de comentariul „Furtuna are farmecul ei”. Din culoarea închisă a pielii oamenilor care apăreau în acele cadre ne putem da seama că era o destinaţie mai exotică. Gorghiu a fost şi la cunoscutul festivalul de jazz de la Gărâna, însă din setul de fotografii prezentat, doar una era de la unul dintre concertele din acel weekend. Mult mai impresionată pare să fi fost de cadrul natural în care a avut loc festivalul, ca dovadă fiind fotografia de mai sus în care Gorghiu pare că nu se mai satură de minunăţiile dinaintea ochilor.

×
Subiecte în articol: concedii politicieni