x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Confruntare Ponta - Iohannis, la B1 TV. Iohannis nu a mai pus ultima întrebare, de frică?

Confruntare Ponta - Iohannis, la B1 TV. Iohannis nu a mai pus ultima întrebare, de frică?

12 Noi 2014   •   19:48
Confruntare Ponta - Iohannis, la B1 TV. Iohannis nu a mai pus ultima întrebare, de frică?

Aprecierile conform prima confruntare dintre Victor Ponta și Klaus Iohannis va fi și ultima s-au dovedit a fi nefondate, postul de televiziune B1TV a fost gazda unei noi dezbateri între cei doi candidați la Președinție.

Pe teren propriu, în fief-ul televiziunii simpatizate de Traian Băsescu, Klaus Iohannis a avut parte de un format care i-a fost mult mai confortabil, cronometrat, in care schimbul de idei si de replici si-a facut loc cu greu. Iohannis vrut sa demonstreze de aceasta data ca stie sa repete ceea ce a fost studiat si invatat cu consilierii sai de campanie.
Formatul s-a calibrat perfect pe stereotipia logica si de exprimare a lui Klaus Iohannis, care s-a simtit mai in apele sale decat a facut-o cu o seara inainte la Realitatea TV. Atunci cand discutia scapa din fraiele moderatoarei cu cronometru, Iohannis facea o resetare completa, revenind in punctul initial al ideii dezbatute. 

In discutia de la B1 TV s-au petrecut doua lucruri incredibile.
Primul - nu s-a abordat deloc domeniul politicii externe, in care, in contextul evenimentelor de pe scena internationala, presedintele va avea un rol important. Iohannis a refuzat sa iasa din formatul stabilit, in ciuda insistentelor lui Ponta.
Al doilea este faptul ca Iohannis a refuzat sa profite de ultima intrebare pe care i-o putea adresa lui Ponta. Oare i-a fost frica sa nu primeasca o replica la fel de acida ca cea din seara precedenta? 

In incercarea de a fi mai dezinvolt, Iohannis a adus clar in aceasta seara cu Traian Basescu, si nici nu i-a fost greu, avand aceeasi conslilieri pe care i-a avut si Basescu in 2009.
____________

Iata cum au decurs ostilitatile.
In studioul B1 TV domeste ordinea si disciplina, candidatii au doua minute sa raspunda la intrebarile moderatorului, cand se apropie termenul limita se aud bipaituri!

Klaus Iohannis a ramas blocat in emisiunea de aseara. Intrebat despre calitatile care il recomanda sa devina presedintele Romaniei, readuce in discutie problema voturilor din diaspora. Concluzia este ca din punctul sau de vedere Iohannis merita sa fie presedinte pentru voturile din diaspora!

In ciuda faptului ca data din calendare si postul tv s-au schimbat, emisiunea de la B1TV  pare o reluare a emisiunii de la Realitatea TV.
____________

Victor Ponta: Dl. Iohannis la disputa de ieri a fost total nepregatit si a spus lucruri neadevaratw. Primul, ca PNL a propus amendament la Constitutie privind votul electronic si PSD l-a respins. Am procesul verbal, amendament depus de doamna Gorghiu a fost retras, nu respins. Vreau ca dl Iohannis sa fie mai bine pregatit cand face astfel de afirmatii.

Klaus Iohannis: Am o replica foarte simpla, amendamentul a fost respins. Scrie aici in limba romana, amendamentul a fost respins

Klaus Iohannis: Facem replica la replica?

Victor Ponta: Ca sa inteleaga spectatorii ca nu v-ati pregatit nici azi.
____________

 Victor Pontam, despre calitatile lui Iohannis: E un politician abil, mult mai abil decat credeam, si asta se vede din modul in care l-a dat jos pe Crin Antonescu. Locuitorii din Sibiu spun ca e un primar bun.Vreau sa va intreb dl Basescu, fost primar, a fost un presedinte bun?
 
Klaus Iohannis vorbeste despre calitatile lui Ponta, s-ar putea ca in viziunea sa calitatile sa nu fie foarte diferite de defecte,

Klaus Iohannis: Contracandidatul meu are calitatea de a vorbi despre orice, oricat, indiferent daca stie sau nu despre ce e vorba.

Victor Ponta: Am vorbit foarte mult si aseara pentru ca am stiu despre ce vorbesc, lucru vazut de toti romanii.
____________
Klaus Iohannis nu-l priveste direct pe Ponta, chiar si cand i se adreseaza. Fixeaza camera sau moderatorul. Uneori pare un elev scos la tabla, ei, da, astazi si-a invatat mai bine lectia. Ponta isi frunzareste hartiile si din cand in cand se uita spre Iohannis, la un moment dat ii atrage atentia: "Va uitati putin, ca sa intelegeti ce spun...". "In general va uitati pe pereti!"
____________

Victor Ponta: Romanii au raspuns pe 2 noiembrie, cand 4 milioane de romani m-au votat pentru functia de presedinte. Pe dvs v-au votat cei care au spus ca nu vor sa iasa Ponta

Klaus Iohannis: E foarte bun raspunsul, initial a fost al meu, vad ca v-a placut si l-ati luat.

Victor Ponta: Ati luat dvs 4 milioane de voturi?
____________

 Cum ar arata Romania daca ar fi ales contracandidatul dvs?

Victor Ponta: Faceti un exercitiu: Boc Blaga, Videanu, Flutur , il scoatem pe Basescu si il punem pe Iohannis. Romania ar arata ca in 2014
____________

Iohannis continua sa fixeze camerele atunci cand i se adreseaza lui Ponta.
____________

 Victor Ponta: La ultima motiune de cenzura un senator PNL a vorbit de la tribuna ca PSD-istii vor legea gratierii. Stiti cine era? Dl Sorin Rosca Stanescu, va spune ceva numele?
Nu mai fiti demagog, l-am avut pe Basescu atatia ani demagog, eu vreau justitie pentru toata lumea
Lasati demagogia lui Basescu, dupa zece ani vrem si noi pe cineva care sa ii trateze pe toti la fel
____________

Victor Ponta: Eu il consider presedinte PNL pe dl Antonescu si fondator pe dl Tariceanu. Dl Iohannis vorbeste in numele PDL
______________

Victor Ponta: Sa va spun cum se face lucrul bine facut la Sibiu. S-a retrocedat catre Biserica Evanghelica, Biserica Brukenthal, Palatul Copiilor, Forumul germanilor are multe alte cladiri. Din 1976 cereri de retrocedare ati rezolvat 174 doar pentru ani

Klaus Iohannis: Va spun in fata ca ati mintit grosolan. E un atac la reputati mea de primar si de politician.
Aceste retrocedari au fost facute pentru ca acele entitati au dreptul sa le primeasca. Agentia care s-a ocupat de acea retrocedare e in subordinea dvs, nu primarul e responsabil. Aceste retrocedari au fost facute de statul roman
Mintiti, incercati sa ma enervati, sa ma jigniti

Victor Ponta: Muzeu, liceu... daca dl Iohannis spune ca este bine...
______________

Victor Ponta: A fost un subiect foarte folosit in campanie sa nu se dea puterea unui singur partid. Eu am propus USL, ce au votat oamenii in 2012, motiv pentru care voi lucra cu dl Tariceanu
Imi aduc aminte si acum, cred ca isi aduce si dl Iohannis, dl Basescu a spus ca va fi un presedinte rau
Eu voi fi un presedinte bun pentru toata lumea (Iohannis rade) Daca va face sa radeti ca vrea cineva sa fie un presedinte bun, cred ca veti fi ca dl Basescu si va veti certa cu Guvernul
____________

Culmea, Iohannis nu-i acorda 30 de secunde din timpul sau lui Ponta pentru a raspunde la o intrebare directa pe care i-o pusese. Dupa un apel la fair-play, Iohannis admite sa-i dea lui Ponta 20 de secunde.
____________
Confruntarea din aceasta seara nu va face referiri la politica externa, Ponta propune sa se treaca peste formatul convenit, Iohannis refuza.
 ____________

Iohannis nu are o ultima intrebare pentru Ponta, ii evoca probabil amintiri mult prea dureroase din emisiunea de ieri, si astazi nu mai risca.
Nici Ponta nu pare sa-i puna o intrebare lui Iohannis, citeaza din discursul cardinalului greco-catolic Iuliu Hosu, cu ocazia Marii Uniri din 1918, si il roaga pe Iohannis sa spuna cine este autorul. Iohannis nu recunoaste autorul, dar este perfect de acord cu cele afirmate.
  ____________

Nu se poate! Ultimul cuvant al lui Iohannis face referire din nou la votul din sectiile de votare din strainatate!
____________

La finalul discursului lui Iohannis, Ponta spune ca l-a revazut pe Traian Basescu
 

×