x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Constantin: Cine a vrut să investească în agricultura românească a cumpărat deja teren

Constantin: Cine a vrut să investească în agricultura românească a cumpărat deja teren

de Mediafax    |    21 Noi 2013   •   16:47
Constantin: Cine a vrut să investească în agricultura românească a cumpărat deja teren

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, nu se aşteaptă la un exod de investitori străini în agricultura românească după 1 ianuarie, când vânzarea de terenuri va fi liberalizată, şi crede că cei care au vrut să investească au cumpărat deja terenuri în România.

Constantin apreciază că România are un potenţial agricol uriaş, iar în România sunt mulţi investitori străini care lucrează prin societăţi comerciale.

"Ca atare, cine a vrut să investească şi a vrut s-o facă serios a cumpărat deja teren sau lucrează în agricultura românească de foarte mult timp, din 2007, când s-a putut face acest lucru fără niciun fel de restricţii", a spus ministrul.

Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, aproximativ 7-800.000 de hectare de teren agricol din România sunt cumpărate de societăţi înregistrate în România de cetăţeni străini.

"Eu nu cred că potențialii investitori în agricultură vor veni să lucreze pe persoană fizică. Birocraţia este destul de mare şi pierd destul de mult", a afirmat Daniel Constantin.

×