x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Corlăţean: În România nu au fost cazuri de persoane recrutate de Statul Islamic. Totuşi, să fim extrem de vigilenţi

Corlăţean: În România nu au fost cazuri de persoane recrutate de Statul Islamic. Totuşi, să fim extrem de vigilenţi

26 Sep 2014   •   21:16
Corlăţean: În România nu au fost cazuri de persoane recrutate de Statul Islamic. Totuşi, să fim extrem de vigilenţi
Sursa foto: Corlăţean: În România nu au fost cazuri de persoane recrutate de Statul Islamic. Totuşi, să fim extrem de vigilenţi

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a declarat vineri că în România nu au fost semnalate, până în prezent, cazuri de persoane recrutate de organizaţia teroristă Statul Islamic, dar a precizat că este nevoie de vigilenţă. El a afirmat că în cadrul reuniunii OSCE că România îşi va defini în perioada următoare contribuţia concretă la coaliţia internaţională, conform procedurilor interne ale ţării.

Potrivit şefului diplomaţiei române, există în cadrul coaliţiei o înţelegere comună că nu toate statele trebuie să participe militar la eforturile de combatere a terorismului.

ŢPot fi contribuţii specifice complementare uneia şi alteia, pentru că, de exemplu, este nevoie de o contribuţie în materie de intelligence, în materie de cooperare pentru blocarea la nivel global a recrutării luptătorilor terorişti străini de către aşa-zisul Stat Islamic şi mai ales pentru noi, în Europa, este esenţial să stopăm acest fenomen şi să-i supunem rigorilor legii pe cei care au făcut deplasarea în Irak şi Siria, au intrat în această acţiune teroristă sau, eventual, doresc să se întoarcă înapoi în Europa. Noi, în România, nu avem semnalate până în prezent de către instituţiile de securitate naţională astfel de cazuri, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fim extrem de vigilenţi', a declarat Corlăţean.

×