x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu la Sinteza Zilei: E clar că Philip Gordon nu avea informaţii corecte

Crin Antonescu la Sinteza Zilei: E clar că Philip Gordon nu avea informaţii corecte

13 Aug 2012   •   20:26
Crin Antonescu la Sinteza Zilei: E clar că Philip Gordon nu avea informaţii corecte

Invitat in emisiunea Sinteza Zilei, realizata de Mihai Gadea la Antena 3, presedintele interimar Crin Antonescu a spus luni seara ca Philip Gordon, subsecretarul de stat al SUA pentru Afaceri Europene si Eurasiatice, a venit in vizita in Romania "cu niste lucruri incorecte" pe care le stia despre situatia din tara noastra.

"Nu stiu in ce masura opinia domniei sale s-a schimbat. Dupa spiritul declaratiei pe care a dat-o presei la plecare am speranta ca da, dar e clar ca si Departamentul de Stat si toti care in politica americana s-au interesat de situatia Romaniei aveau informatii incorecte ca de exemplu aceea ca Guvernul a amanat rezultatul referendumului si doreste sa faca o renumaratoare. Informatie falsa. Nu Guvernul a dat un verdict de amanare, ci Curtea Constitutionala. E foarte clar, poate si pentru ca discutia cu noi a domnului Gordon a avut loc dupa discutia cu domnul Basescu, anumite informatii erau departe de realitatea politica din Romania", a declarat Antonescu la Antena 3.

El a adaugat ca i-a spus oficialului american ca stabilitatea Romaniei nu este pusa in discutie in niciun fel pentru ca tara are un Guvern legitim, care actioneaza normal, "are in stare de functiune" toate institutiile si ca orientarea majora strategica nu se schimba indiferent cine va fi presedinte.

"Am vorbit despre stabilitate si legitimitate. In sensul acesta am atras atentia despre un lucru care pare sa faca prea putin preocuparea observatorilor externi, cifra, numarul de voturi care s-a exprimat la acest referendum. Am facut o scurta istorie a cifrei, a numarului de voturi cu care presedintii Romaniei au fost alesi dupa 1990 am aratat ca niciunul dintre presedinti nu au fost alesi cu un numar atat de mare de voturi, 7,4 milioane exprimata acum pentru demiterea presedintelui, ca aceasta cifra este una cu totul semnificativa, ca o revenire a presedintelui suspendat ar putea ridica sub acest aspect niste probleme in legatura cu frustrarea, cu sentimentul de umilinta, de inutilitate, a acestor oameni", a mai spus Antonescu.

El a aratat ca a recapitulat pentru oficialul american ce s-a intamplat in ultima vreme si i-a spus ca in Romania nu s-a petrecut niciun abuz si nu s-a incalcat Constitutia.

×