x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Barna: De ce nu l-ați chemat pe Dragnea să îi predați Ministerul Justiției

Dan Barna: De ce nu l-ați chemat pe Dragnea să îi predați Ministerul Justiției

25 Noi 2021   •   11:31
Dan Barna: De ce nu l-ați chemat pe Dragnea să îi predați Ministerul Justiției
Sursa foto: Agerpres

Deputatul USR Dan Barna l-a „felicitat” miercuri în Parlament pe Marcel Ciolacu pentru că a scos de la guvernare PNL din poziția de vioara întâi și l-a băgat înapoi „ca anexă a PSD”.

„Domnule președinte al Camerei și președinte al PSD, încep prin a vă felicita pentru achiziție. Nu e puțin lucru să scoți PNL de la guvernare din poziția de vioara întâi și să-l bagi înapoi ca anexă a PSD. Nu e chiar de colo să convingi echipa câștigătoare să smulgă înfrângerea din ghearele victoriei. Pentru că asta au făcut în aceste zile colegii din PNL, din echipa câștigătoare, au aruncat senin pe geam rezultatul alegerilor de anul trecut și s-au încolonat cuminți în spatele partidului dumneavoastră. Ați reușit domnule Ciolacu ceea ce nici Ion Ilescu n-a reușit să facă, ați scos PNL din istorie și l-ați pus în buzunarul de la piept al PSD. Și pentru asta meritați aprecierea”, a spus Barna la dezbaterea din Parlament.

Acesta a descris penelismul ca fiind „ambiție fără rațiune, mult orgoliu fără bază și un salt absurd în afara realităților acestei țări”.

„Un scenariu ideal ar fi fost ca dumneavostră să preluați valorile liberale, transparența, democrația, dar lucrul ăsta nu s-a întâmplat, ceea ce ați descoperit cu adevărat a fost disperarea penelismului. Iar penelismul înseamnă ambiție fără rațiune, mult orgoliu fără bază și un salt absurd în afara realităților acestei țări. Este penelism atunci când abandonezi o guvernare reformistă în favoarea uneia retrograde pe care o construiți acum. Când inventezi un minister pentru doamna Firea, după ce anul trecut țipai că este incapabilă să administreze fonduri publice și tot penelism este atunci când aduci înapoi în guvernare pe semnatarul ordonanței 13, care a scos în stradă sute de mii de români. Am o înrebare: De ce nu l-ați chemat direct și pe Liviu Dragnea, că e liber de contract să îi predați Ministerul Justiției? Acesta ar fi fost mesajul corect al acestei coaliții”, a mai spus liderul USR.

Ședința Parlamentului pentru acordarea votului de învestitură a început la ora 10.00.

Miercuri, toți miniștrii cabinetului Ciucă au primit avize pozitive în comisiile de specialitate.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Dan Barna