x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Nica: "Alegerile nu sunt totul"

Dan Nica: "Alegerile nu sunt totul"

24 Iul 2004   •   00:00
Dan Nica: "Alegerile nu sunt totul"

Dan Nica, membru al Biroului de Coordonare a PSD, sustine ca, desi alegerile sunt importante pentru partid, nu inseamna ca aceasta trebuie sa fie prioritatea lui absoluta.

GABRIELA ANTONIU

Fostul ministru al comunicatiilor sustine aceasta idee intr-un interviu acordat agentiei Mediafax, aratand totodata ca scopul oricarei formatiuni este, in opinia sa, rezolvarea problemelor oamenilor. "Alegerile sunt importante pentru un partid, dar nu sunt totul. E normal ca orice partid sa-si propuna castigarea alegerilor, dar aceasta nu inseamna ca trebuie sa fie preocupat doar de castigarea alegerilor. Scopul oricarui partid trebuie sa fie asigurarea unei vieti mai bune pentru fiecare roman", a spus Nica.

BUN SI IN OPOZITIE. Fostul ministru insista pe aceasta ideea si afirma ca "un partid poate sa-si puna in aplicare principiile si programele atat la putere, cat si in opozitie". In acest sens, el i-a dat dreptate presedintelui Ion Iliescu, care afirma deunazi ca si opozitia trebuie sa aiba un rol constructiv in viata politica. In acest context, intrebat daca se poate intelege ca nu considera alegerile din toamna decisive pentru PSD, Nica a raspuns: "Ba da. Dar, mai mult, le consider decisive pentru Romania".

CONDITII. Pe de alta parte, Dan Nica este convins ca situatiile din 1996 si 2000, cand oamenii au respins partidele aflate la putere pentru lipsa de performanta a guvernarii, nu se vor repeta. Si aceasta pentru ca "in ultimii patru ani, Romania a avut cea mai buna guvernare de dupa Revolutie". "Acum, depinde de noi sa-i convingem pe oameni ca aceasta guvernare merita continuata. Am avut si avem cele mai bune rezultate. Am rezolvat probleme si am aratat ca exista determinare pentru a continua sa gasim cele mai bune solutii. Este exact ceea ce am eu de facut in perioada care urmeaza. Am renuntat la pozitia din Guvern pentru a coordona tot acest efort de comunicare cu oamenii. Probabil ca, in ultima perioada, concentrati pe problemele guvernarii, am comunicat mai putin cu oamenii", a explicat fostul ministru.

GRESELI

Dan Nica admite ca PSD a facut unele greseli la alegerile locale din iunie: "Am gresit, pentru ca am preferat sa vorbim, sa ne laudam cat de buni suntem, uitand ca rolul nostru este sa ii ascultam pe oameni si sa le intelegem problemele. Pe de alta parte, guvernarea PSD, intre 2000 si 2004, a avut rezultate mult mai bune decat orice alta guvernare anterioara. Probabil ca noi am fost multumiti, comparand cu ceea ce s-a realizat anterior, si nu am tinut seama ca, pornind tocmai de la rezultatele noastre, oamenii aveau asteptari mult mai mari".

INTERES

"La alegerile generale vrem sa le aratam oamenilor ca suntem preocupati si de binele lor, de viitorul lor, mai presus chiar de un rezultat electoral imediat" - Dan Nica

×
Subiecte în articol: politic nica dan