x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Voiculescu: "Marko Bela a gresit"

Dan Voiculescu: "Marko Bela a gresit"

de Aniela Nine    |    26 Oct 2005   •   00:00
Dan Voiculescu: "Marko Bela a gresit"

Liderul PC, Dan Voiculescu, a dezvaluit ieri ca la discutiile de luni seara, dintre cei patru lideri ai partidelor din arcul guvernamental, presedintele UDMR, Marko Bela, a admis ca a gresit neluand in calcul propunerea PC privind reprezentarea romanilor din zonele unde sunt minoritari in structurile administratiei publice locale. "La intalnirea de aseara i-am prezentat lui Tariceanu cum s-au desfasurat lucrurile la Senat. Marko e singurul vinovat pentru ce s-a intamplat si de altfel el a recunoscut acest lucru. Concluzia discutiilor a fost ca UDMR nu a tratat serios propunerea PC", a spus Dan Voiculescu. De altfel, si senatorul conservator Sabin Cutas a vorbit despre esuarea incercarilor repetate de a ajunge la o intelegere cu UDMR privind aceasta solicitare a PC, incercari care au inclus discutii pana in momentul dinaintea votului la proiectul de lege privind statutul minoritatilor.

PRIORITATE. In ceea ce priveste intelegerea la care s-a ajuns luni seara, privind modificarea Legii alegerilor locale prin introducerea unui amendament referitor la reprezentrea comunitatilor de romani sau a altor minoritati in consiliile locale, liderul PC a spus ca s-a decis ca aceasta initiativa legislativa, depusa de deputatul conservator Daniel Popa, sa fie discutata cu prioritate in Camera si in Senat. De asemenea, procentul care se va lua in calcul pentru acordarea unui mandat de consilier ar urma sa fie de 1% sau 2% din numarul total de voturi. Totodata, Dan Voiculescu a negat zvonurile ca ar fi existat discutii privind posibilitatea ruperii coalitiei guvernamentale prin iesirea PC sau a UDMR de la guvernare si a precizat ca partidul sau ar face un astfel de gest numai in conditiile extreme in care principiile partidului vor fi incalcate sau "un fenomen social major" semnalat de partid nu va fi luat in considerare de parteneri.

SOLICITARE PENTRU SRI
In numele grupului parlamentar al PC, deputatul conservator Romeo Hanganu a cerut ieri, printr-o declaratie, directorului SRI, Radu Timofte, date in legatura cu existenta unei arhive personale a lui Nicolae Ceausescu. "Am intrebat daca aceasta cuprinde un posibil «decret prin care Nicolae Ceausescu l-a facut general sub acoperire pe Dan Voiculescu». Mai multe publicatii au prezentat afirmatia istoricului Marius Oprea facuta in cadrul unei dezbateri gazduite de Fundatia Konrad Adenauer, conform careia Nicolae Ceausescu poseda o arhiva proprie ce continea «documente unice», scrise de mana, prin care fostul dictator ii ridica in grad pe ofiterii care, sub o identitate secreta, slujeau regimul, iar autoritatile romane si serviciile secrete refuza sa recunoasca acest lucru. Speram ca informatiile solicitate vor lamuri situatia creata si vor stopa incercarea de discreditare a unor personalitati politice", a declarat Hanganu. Intrebarea a fost depusa ieri la Secretariatul General al Camerei Deputatilor.

×
Subiecte în articol: politic dan