x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Voiculescu solicită CSM verificări referitoare la soliditatea "dosarului Antenelor"

Dan Voiculescu solicită CSM verificări referitoare la soliditatea "dosarului Antenelor"

05 Noi 2013   •   16:23
Dan Voiculescu solicită CSM verificări referitoare la soliditatea "dosarului Antenelor"
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Președintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a trimis marți o scrisoare membrilor CSM prin care solicită magistraților să dispună o verificare prin care să constate de ce un dosar cercetat de DNA este considerat ca având "soliditate" numai în ipoteza în care "Dan Voiculescu era implicat".

În text, Dan Voiculescu face referire la declarațiile fostului procuror șef de secție Lucian Papici, care a afirmat recent în presa centrală că "meritul pe 'Dosarul Antenelor' este incontestabil al procurorului șef serviciu Gheorghe Popovici, actualul procuror-șef al secției I". "Dacă nu intervenea acest procuror nu aveam o punere sub acuzare a Cameliei Voiculescu, a lui Dan Voiculescu și a fostului șef al Fisc-ului Șerban Pop și a altor persoane care erau sarea și piperul acelui dosar, soliditatea acelui dosar'', sunt afirmații ale lui Papici invocate de Dan Voiculescu în scrisoarea adresată CSM.

Totodată, în scrisoare, președintele fondator al PC a subliniat că are în continuare încredere deplină în magistrații corecți și în sistemul de justiție românesc și european.

"Referirea expresă dovedește, dincolo de licența literară a expresiei 'sarea și piperul', lipsa de respect față de principiile care guvernează dreptul penal român într-un dosar marcat, așa cum am mai spus-o, de nereguli fără precedent — nu e opinia mea subiectivă, ci opinia obiectivă și argumentată a unor juriști reputați care și-au exprimat public evaluările despre caz. De altfel, aceste fapte vor fi constatate în fața unor instanțe corecte, în fața cărora cetățenii sunt egali în fața legii. În esență, oricât de evidentă ar fi situația (care nu are legătură cu justiția) în care președintele României nu se sfiește să se antepronunțe public cu privire la cauze penale aflate pe rolul instanțelor de judecată (a se vedea declarațiile din 16 septembrie 2013), magistrații trebuie să-și păstreze verticalitatea. Modelul nociv al ultimilor ani nu trebuie preluat și multiplicat la nivelul instituțiilor fundamentale ale statului. Românii trebuie să poată să-și recapete încrederea în magistrați. Iar Consiliul Superior al Magistraturii are responsabilitatea credibilității justiției din România'', a declarat, pentru Agerpres, Dan Voiculescu.

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu dosarul antenelor CSM