x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Daniel Constantin: Marţi vom contesta decizia BEC de respingere a alianţei USD

Daniel Constantin: Marţi vom contesta decizia BEC de respingere a alianţei USD

de Agerpres    |    03 Mar 2014   •   20:05
Daniel Constantin: Marţi vom contesta decizia BEC de respingere a alianţei USD

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, luni, la finalul CExN al PSD, că atât conservatorii, cât şi celelalte partide care au reprezentanţi în BEC, vor contesta marţi decizia Biroului Electoral Central de a respinge alianţa USD.

"Deocamdată nu avem o alternativă, am înţeles că a fost un vot acolo (în Biroul Electoral Central - n.r.). Mâine dimineaţă, atât Partidul Conservator, cât şi celelalte partide, prezente în Biroul Electoral Central, vor depune o contestaţie. Eu sper să treacă", a declarat preşedintele PC.

Daniel Constantin a precizat că nu a luat în calcul ca PC să prezinte la europarlamentare candidaţi pe listele PSD.

"Nu am luat în calcul. Este prima dată când aud de aceste probleme şi cred că ar trebui, totuşi, să găsim o formulă de alianţă. Dacă această formulă nu va trece, dar eu sunt convins că nu există motive întemeiate să nu treacă o eventuală contestaţie a noastră în care să aducem argumente", a declarat preşedintele PC.

Daniel Constantin a precizat că în mod sigur pe acest subiect va discuta cu Victor Ponta pentru a se găsi o formulă de compromis.

"Astfel încât să mergem mai departe în această formulă de alianţă a celor trei partide, PSD, UNPR şi PC", a spus Constantin.

El a precizat că documentele încheiate luni cu UDMR au fost semnate de cei trei preşedinţi ai partidelor componente ale alianţei, PSD, PC şi UNPR.

Preşedintele PC a precizat pentru presă că s-a aflat la CExN al PSD alături de preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, ca invitaţi la şedinţa în care s-a validat noua formulă guvernamentală.

×