x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Daniel Funeriu, noul globetrotter al Guvernului

Daniel Funeriu, noul globetrotter al Guvernului

de Aniela Nine    |    06 Apr 2011   •   20:58
Daniel Funeriu, noul globetrotter al Guvernului
Sursa foto: Marin Raica/Jurnalul Naţional

160054-mr-20100526132816006.jpgCum mulţi colegi pedelişti îi sugerau zilele trecute ministrului Funeriu să „zboare” din Guvern, mai-marele de la Educaţie s-a gândit, se pare, să ia nu la figurat, ci chiar la propriu recomandarea şi şi-a stabilit pentru restul anului nu mai puţin de 91 de des­ti­na­ţii externe de deplasare. Ţintind pro­ba­bil la titlul de „globetrotter”, tra­seele de zbor dorite de Funeriu aco­pe­ră practic aproape toată lumea, şe­ful de la Educaţie „ratând” din sche­­ma de deplasări doar unul din cele şase continente: Antarctica. Astfel, „tra­se­e­le educaţionale” încep pe plan in­tern, continuând apoi prin Europa, sar oceanul în America, pentru a ajunge apoi în torida Africă, în exoti­ca Asie şi în îndepărtata Australie. 

Intenţia ministerului este exprimată într-o cerere de oferte de bilete de avion pentru toate aceste rute, eventualele deplasări fiind programate pentru lunile mai-decembrie 2011. Întreaga valoare a contractului este estimată de minister la 805.043 lei fără TVA, adică aproximativ 200.000 de euro.

Potrivit solicitării făcute, ministerul păstorit de Funeriu vrea să achiziţioneze bilete de avion pe plan intern pentru toate marile oraşe unde există un aeroport: Cluj, Timişoara, Satu-Mare, Baia Mare, Oradea, Târgu-Mureş, Bacău, Iaşi, Suceava, Si­biu, Arad, Tulcea şi Constanţa. Ru­te­le externe pe care doreşte a se plimba însă ministrul Funeriu sunt extrem de numeroase şi acoperă întregul glob, din ţările exotice ale Asiei precum Thailanda (Bangkok), Indo­ne­zia (Djkarta), Qatar (Doha), India (New Delhi) în cele cu temperaturi înal­­te ale Africii – Tunisia (Tunis), Ma­­roc (Casablanca) sau Egipt (Cairo).

Nici îndepărtata Japonie nu a „scăpat” atenţiei ministrului Fune­riu, Tokio aflându-se pe lista des­tina­ţiilor dorite, la fel ca şi noua putere mondială, China, şi a sa capitală Beijing sau Israelul (Tel Aviv). Americile sunt şi ele pe lista ministerului, în Argentina Funeriu dorind să ajungă în Buenos Aires, în Brazi­lia şi la Rio de Janeiro, şi la Brasilia, în Canada şi la Toronto, şi la Mon­treal, şi la Ottawa, în Mexic la Mexic, în Peru la Lima, iar în SUA la Washing­ton, New York şi Boston.

Cealaltă „margine” a lumii, ţara-continent Australia, figurează şi ea în rândul destinaţiilor alese de mi­nister, Sydney fiind oraşul dorit a fi vizitat.

Pe lista ţărilor unde ar vrea să ajungă Funeriu se regăseşte şi Rusia, cu oraşele Yakutsk, Moscova, Sankt Petersburg, dar şi Ucraina, cu Odessa şi Kiev.

Şi dacă, în privinţa ţărilor de pe alte continente, ministrul Funeriu s-a „limitat” la a nota doar câte o destinaţie, de regulă capitala, în privinţa Europei lucrurile stau cu totul altfel: trei, patru sau chiar cinci oraşe din aceeaşi ţară sunt notate pe lista destinaţiilor, cum este cazul Italiei (Bo­log­na, Genoa, Florenţa, Torino şi Ro­ma), Austriei (Salzburg, Linz, Gratz, Innsbruck), Germaniei (Bonn, Ber­lin, München, Frankfurt) etc. În rest, ministrul mai vrea să ajungă în Turcia, Suedia, Spania, Serbia, Slovacia, Portugalia, Polonia, Olanda, Norve­gia, Muntenegru, Marea Britanie, Malta, Macedonia, Lituania, Luxemburg, Letonia, Irlanda, Islanda, Georgia, Grecia, Franţa, Estonia, Finlanda, Elveţia, Danemarca, Croaţia, Cipru, Cehia, Bulgaria, Azerbaidjan, Armenia şi Albania.

×
Subiecte în articol: observator