x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Demisia lui Falcă, cerută după invalidarea semnăturilor din campania #Fără penali în funcții publice

Demisia lui Falcă, cerută după invalidarea semnăturilor din campania #Fără penali în funcții publice

21 Sep 2018   •   14:10
Demisia lui Falcă, cerută după invalidarea semnăturilor din campania #Fără penali în funcții publice
Sursa foto: Alex Micsik

USR cere demisia primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă, acuzând administraţia locală arădeană că a reţinut semnăturile strânse în campania #Fără penali în funcţii publice, deşi exista un termen legal pentru validare, care a fost depăşit de mult. 

"În aceste momente, când la Parlament sunt depuse semnăturile celor aproximativ un milion de susţinători ai proiectului #Fără penali în funcţii publice, semnăturile arădenilor sunt reţinute de Primăria Municipiului Arad, Aradul ieşind astfel din grupul judeţelor care au făcut pragul legal de 20.000 de semnături, deşi 30.000 de arădeni şi-au afirmat susţinerea pentru o politică fără penali", a declarat, vineri, preşedintele USR Arad, Vlad Botoş. 

Potrivit acestuia, în timp ce toate celelalte primării din judeţul Arad, unde au fost depuse dosarele au validat, în proporţie de 95%, semnăturile, iar acestea au fost depuse deja la Parlament. 

"Doresc să menţionez că, pe lângă cele 30.000 de semnături adunate de la arădeni, acest proiect înseamnă munca a zeci de voluntari care, de-a lungul a aproape jumătate de an, au stat sute de ore în soare şi uneori în ploaie. Înseamnă implicarea a sute de cetăţeni care au strâns semnături şi ni le-au adus. Au semnat persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 90 de ani şi, mai mult, au venit cetăţeni aflaţi în scaunul pentru persoane cu dizabilităţi, au venit arădeni din diaspora, obligaţi să stea departe de familii", a precizat Vlad Botoş. 

Liderul USR Arad a susţinut că această mobilizare a cetăţenilor "a fost ignorată" de administraţia municipiului Arad, "parte din vechea clasă politică", pentru care acest proiect ar fi un pericol, şi a amintit şicanele atât din partea PNL, cât şi a PSD, culminând cu demolarea cortului unde se adunau semnături, la cererea primarului Falcă, ca răspuns la sesizarea unui consilier PSD. 

"Că este vorba de rea - voinţă sau de incapacitate organizatorică, ambele sunt motive suficient de puternice pentru ca primarul Falcă să ţşi prezinte demisia. Administraţia actuală trebuie să plece, deoarece Aradul, la fel ca întreaga Românie, are nevoie de #OameniNoi în politică. Avem nevoie de oameni preocupaţi de comunitate, care să facă administraţie înainte de politică, oameni care au demonstrat că sunt buni profesionişti, care au o carieră în spate", a adăugat preşedintele USR Arad.

AGERPRES

×