x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Deputatii vor 50 000 litri benzina si motorina pentru 4 luni.

Deputatii vor 50 000 litri benzina si motorina pentru 4 luni.

de Aniela Nine    |    09 Iun 2011   •   13:13

Mai putin de patru luni, 51 600 litri de benzina si motorina per total si aproape 270 000 lei alocati. Camera Deputatilor si-a anuntat intentia de a achizitiona pentru finalul de an- intervalul 16 august -15 decembrie nu mai putin de 51 de mii de litri de benzina si motorina pentru masinile aflate in exploatarea acestei camere. Detaliat, cantitatea cea mare de combustibil care se doreste a se achizitiona este de benzina fara plumb, nu mai putin de 45 000 litri, pe cand cantitatea de motorina Euro Diesel 5 este de doar 6 600 litri. Pentru intreaga cantitate, conduceea Camerei este dispusa sa plateasca 269 153 lei cu TVA, adica putin peste 65 000 euro. In caietul de sarcini atasat anuntului se precizeaza insa ca respectivele cantitati de combustibili pot fi modificate in functie de necesitatile deputatilor.

Si pentru ca masinile deputatilor sa aiba non stop rezervoarele pline, una dintre conditiile puse ofertantilor este sa aiba cel putin trei statii peco non-stop in fiecare judet si sector al Bucurestiului.

Anul trecut, deputatii au cheltuit pentru combustibil aproape 1, 4 milioane lei, in dotarea deputatilor aflandu-se 148 de masini, iar la birourile teritoriale alte 334.

Si tot la capitolul achizitii pentru parcul auto se incadreaza si o alta intentie a deputatilor, acestia lansand anuntul pentru cumpararea a 8 microbuze pentru transport persoane, pentru care sunt dispusi sa plateasca 1 668 952 lei fara TVA, adica 2, 3 milioane lei. "Microbuzele sunt necesare pentru transportul deputatilor si delegatiilor parlamentare romane si straine pe teritoriul Romaniei si in afara', se precizeaza in caoietul de sarcini, autovehiculele urmand sa fie livrate cel mai tarziu la inceputul lui septembrie.

Si ca sa fie acceptate de catre deputati, microbuzele trebuie sa fie neaparat albe si sa aiba geamuri panoramice duble fumurii si, ca sa opreasca si caldura, neaparat aceste geamuri trebuie sa fie si atermice. Grija de a evita orice accident, fie el si tipul minor provocat la parcari, desi soferii angajati la parlament sunt profesionisti, i-a facut pe deputati sa introduca in caietul de sarcini si conditia ca respectivele microbuze sa aiba sistem de asistare la parcare.

×