x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Diaconescu: Nu mi-a cerut preşedintele Băsescu să renunţ la candidatura la Preşedinţie

Diaconescu: Nu mi-a cerut preşedintele Băsescu să renunţ la candidatura la Preşedinţie

de Agerpres    |    28 Aug 2014   •   17:18
Diaconescu: Nu mi-a cerut preşedintele Băsescu să renunţ la candidatura la Preşedinţie

Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Cristian Diaconescu, a declarat joi că preşedintele Traian Băsescu nu i-a cerut să renunţe la candidatura la Preşedinţie, ci că a luat această decizie în urma unei evaluări.

Întrebat dacă şeful statului i-a cerut să renunţe la candidatura la alegerile prezidenţiale, Diaconescu a negat.

"Mi-am făcut o evaluare. Am constatat că este mai necesar să fim solidari în acest moment", a adăugat el, precizând că renunţarea la candidatura la Preşedinţie îi aparţine lui şi colegilor din Fundaţia Mişcarea Populară.

De asemenea, preşedintele FMP a arătat că nu a discutat cu Viorel Cataramă înainte de a face anunţul, susţinând că acesta nu va avea niciun rol în campania electorală.

În plus, Diaconescu i-a rugat pe candidaţii de dreapta să se gândească la solidaritate.

"Le adresez respectuos rugămintea celor care se află în candidaturi într-o formă sau alta în competiţie pe partea dreaptă să se gândească foarte bine dacă dincolo de demersurile politice, de banii investiţi în campanie, nu este timpul să se gândească mai serios la solidaritate, deoarece altfel cu un vot împărţit împotriva unor principii este foarte posibil ca rezultatul să fie cu totul şi cu totul altfel decât dacă, pornind de la prezumţia de bună credinţă, aceşti candidaţi îl susţin astăzi", a spus Diaconescu, într-o conferinţă comună cu preşedintele PMP, Elena Udrea, la Fundaţia Mişcarea Populară.

Elena Udrea a precizat că deocamdată nu a discutat cu alţi candidaţi de dreapta în acest sens, adăugând că ar fi bine ca preşedintele PNL, Klaus Iohannis, candidatul ACL la prezidenţiale, să o susţină la aceste alegeri, deoarece Victor Ponta va fi "timorat". Ea a susţinut că Iohannis nu va intra în turul doi al alegerilor prezidenţiale.

×