x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Doina Gradea se simte amenințată și șantajată de Dragoș Pătraru

Doina Gradea se simte amenințată și șantajată de Dragoș Pătraru

08 Mai 2018   •   15:56
Doina Gradea se simte amenințată și șantajată de Dragoș Pătraru

Preşedintele - director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), Doina Gradea, a declarat marţi, la Comisia de cultură a Camerei, că a fost înregistrată nelegal şi a afirmat că există o uzanţă în rândul jurnaliştilor de a-şi atribui diverse porecle. 

Ea a fost audiată în comisie pe tema înregistrărilor apărute în presă în care jigneşte un jurnalist al TVR. 

"În şapte luni de când am fost numită director - general interimar şi apoi preşedinte al CA al SRTv am fost permanent criticată de anumiţi oameni din media fără drept de apel, fără vreun motiv anume, concret. Am fost jignită continuu profesional de aceiaşi oameni, lăsând loc unor comentarii care s-au constituit în jigniri personale ce mi-au afectat întreaga imagine. Toate acestea în numele dreptăţii, al libertăţii de exprimare, al dreptului de a critica pe oricine şi fără nicio bază reală, însă eu, ca orice om, care comentez în privat, în discuţii private, aşa cum toţi colegii din media o fac, sunt blamată total, crucificată şi nimeni nu se întreabă cum este posibil să mai fim ascultaţi, înregistraţi nelegal la aproape 30 de ani de la Revoluţie", a afirmat Gradea. 

Ea a precizat că înregistrările care au stat la baza montajului prezentat de Dragoş Pătraru pe blogul său sunt "fapte care pot conduce la ideea săvârşirii infracţiunii de violare a vieţii private. 

De asemenea, Gradea a susţinut că există o uzanţă în rândul jurnaliştilor de a-şi atribui diverse porecle. 

"Referitor la discuţia privată pe care am purtat-o, înregistrată nelegal de dl Pătraru, menţionez faptul că referirea mai puţin academică pe care am făcut-o la adresa unei colege, pentru care mi-am cerut scuze şi îmi cer scuze încă o dată în mod public, este o uzanţă a colegilor din media de a-şi atribui diverse porecle, unele mai inspirate, altele mai puţin. Ştiţi bine, şi eu am o poreclă şi este posibil să am mai multe. Îmi cer scuze public încă o dată faţă de această colegă, nu am vrut să-i lezez imaginea, fiind o discuţie absolut privată", a spus şefa SRTv. 

În opinia Doinei Gradea, Dragoş Pătraru încalcă în mod flagrant o serie de obligaţii asumate prin contractul încheiat cu SRTv. 

"Am mai constatat faptul că niciuna dintre susţinerile domnului Pătraru cu privire la o presupusă cenzură sau măsuri opresive dispuse împotriva angajaţilor Televiziunii Publice nu are nicio bază factuală reală. Nu există nicio astfel de măsură disciplinară, punitivă sau dispusă de mine faţă de vreun jurnalist din SRTv. Dimpotrivă, am propus, de când sunt la conducerea societăţii, iar societatea a acordat prime şi alte bonusuri jurnaliştilor pentru performanţele şi realizările deosebite", a adăugat ea. 

Aceasta a arătat că a avut mereu o atitudine de colegialitate şi respect faţă de colegi. 

"Atitudinea mea faţă de angajaţii Televiziunii Publice nu este dată de o discuţie privată, într-o seară târziu, după 14 ore de muncă, cu stres şi multă presiune. Atitudinea mea faţă de colegii mei a fost în fapt mereu una normală, de colegialitate şi de respect. Dovadă stau faptele, nu vorbele luate într-o provocare", a spus Gradea. 

Ea a dezvăluit că de luni de zile este "ameninţată şi şantajată" de Dragoş Pătraru pentru a lua decizii în favoarea şi în condiţiile impuse de acesta, în sensul prelungirii contractelor jurnalistului cu SRTv. 

Gradea a precizat că o primă înregistrare în care apare este făcută în decembrie anul trecut. "Consider că prin acţiunile lui mi-au fost afectate imaginea, demnitatea, sănătatea şi violată viaţa privată", a adăugat preşedintele - director general al SRTv. 

Înainte ca Doina Gradea să-şi spună punctul de vedere cu privire la înregistrările apărute în presă, reprezentanţii Opoziţiei au părăsit lucrările în semn de protest faţă de propunerea PSD ca şefa SRTv să nu răspundă la întrebările deputaţilor. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Doina Gradea Dragoș Pătraru