x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Elena Udrea: Dragnea este un mardeiaş, ştie să învie morţii şi se pricepe la bătaie

Elena Udrea: Dragnea este un mardeiaş, ştie să învie morţii şi se pricepe la bătaie

12 Feb 2014   •   16:12
Elena Udrea: Dragnea este un mardeiaş, ştie să învie morţii şi se pricepe la bătaie

Elena Udrea a anunţat că Mişcarea Populară va strânge semnături în stradă împotriva creşterii accizei la combustibil şi a spus că susţine declanşarea de proteste astfel încât guvernul "să vadă că majorarea accizei este o măsură împotriva românilor".

"Mişcarea Populară va strânge semnături în stradă împotriva introducerii accizei la combustibil, care înseamnă preţuri mai mari la produsele de bază cu 5% pentru toţi românii şi susţine declanşarea de proteste, de mitinguri, în aşa fel încât USL, Guvernul Ponta, să vadă că este o măsură împotriva românilor. Românii nu doresc ca de la 1 aprilie combustibilul să fie mai scump prin introducerea acestei accize", a afirmat Udrea la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

"Poziţia Guvernului este exprimată prin vocea vicepremierului Dragnea, care ameninţă românii că dacă vor ieşi în stradă vor lua bătaie. Deci românii care vor îndrăzni să protesteze împotriva introducerii accizei la combustibil şi vor protesta sunt ameninţaţi că vor fi bătuţi. Domul Dragnea ştie foarte bine cum să obţină voturi în alegeri, cum să învie morţii să apară pe listele de votanţi, se pare că se pricepe şi la bătaie, deci este şi un mardeiaş (...) Ne-am săturat şi nu mai suntem în vremea în care Ceauşescu sau Iliescu chemau gărzile patriotice sau minerii să bată protestatarii. Această formulare şocantă din partea unii vicepremier arată cum văd cei de la USL dreptul democratic al cetăţenilor de a protesta. Sper că domnul prim-ministru Victor Ponta se va dezice imediat de ceea ce a spus domnul Dragnea şi îl va pune să îşi ceară scuze", a mai spus fostul ministru.

Vicepremierul Liviu Dragnea i-a sugerat preşedintelui Traian Băsescu să fie puţin mai reţinut în declaraţiile publice pe care le face, fiindcă "incită la violenţă şi la dezordine socială".

"Domnul Băsescu văd că incită şi la violenţă, la dezordine socială. Îl aştept. De abia aştept să cheme lumea în stradă. O chemăm şi noi şi poate tranşăm lucrurile acolo, să nu creadă că ne sperie. Am înţeles că vrea să cheme că sunt mulţi bani pentru dezvoltare, că tot o spune cu nume şi prenume. Vreau să aduc aminte că atunci când a tăiat salariile şi pensiile, exact în acei ani, bugetul de la Ministerul Dezvoltării era mult mai mare decât este acum. Deci toate argumentele dumnealui şi atacul pe eşalonarea ratelor la cetăţeni are în spate supărarea dumnealui legată de un posibil scor pe care PMP îl poate lua. Eu i-aş sugera să fie puţin mai reţinut. Preşedinte să cheme la dezordine socială, eu nu cred că s-a mai văzut în stat democratic, că tot vorbea de statul de drept", a spus Dragnea miercuri dimineaţă, înainte de a participa la o reuniune interguvernamentală.

×