x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Elena Udrea: Pot să-l bat pe Victor Ponta în orice confruntare politică. El e al doilea Mazăre

Elena Udrea: Pot să-l bat pe Victor Ponta în orice confruntare politică. El e al doilea Mazăre

de Agerpres    |    12 Apr 2014   •   14:41
Elena Udrea: Pot să-l bat pe Victor Ponta în orice confruntare politică. El e al doilea Mazăre
Sursa foto: Alexandra Pandrea/Intact Images

Deputatul Elena Udrea a declarat sâmbătă, în cadrul unui forum al Partidului Mişcarea Populară (PMP) organizat la Târgu Mureş, că premierul Victor Ponta ar fi doar un actor de televiziune şi că ar fi un al doilea Mazăre, care vorbeşte de la Palatul Victoria, nu de la Constanţa.

"Victor Ponta, de la masa Guvernului e actor. E al doilea Mazăre, dar vorbeşte de la Palatul Victoria, nu de la Constanţa. Românii să se gândească ce va fi România după 2014, dacă ei nu vor veni la vot sau vor accepta să voteze doar cei care primesc o pungă de zahăr, un litru de ulei, cum i-a învăţat domnul Dragnea. Aşa ştiu ei obţină voturi, minţind sau furând", a spus Elena Udrea, în timpul forumului.

La finalul întâlnirii cu simpatizanţii PMP, Elena Udrea a nuanţat, arătând că Victor Ponta "este un sprijin pentru baronii locali, şi-i asumă, şi asumă tot ceea ce fac aceşti baroni locali, îi apără în faţa legii; şi în al doilea rând, pentru că şi dânsului îi place foarte mult spectacolul mediatic".

"Domnul Victor Ponta este urmare actor de televiziune şi stă toată ziua la televizor, din păcate, este prim-ministru, ar trebui să guverneze, nu să presteze la televiziuni şi cred că sunt cele două caracteristici suficient de importante ca să tragem concluzia că nu este un bun prim-ministru pentru România astăzi şi categoric n-ar fi un bun preşedinte", a susţinut Udrea.

Aceasta a accentuat că există un mare risc ca România "să revină la perioada lui Năstase", pe motiv că premierul ar încerca să facă un zid între Justiţie şi baronii locali ai PSD.

"Este foarte mare acest risc, pentru că vedem în aceste zile cum tot partidul, în frunte cu Victor Ponta, se face zid între justiţie şi baronii locali, cei care sunt cercetaţi penal. Ne amintim de epoca lui Adrian Năstase, când nimic nu se întâmpla în ţara aceasta, decât dacă vroia liderul PSD de la acea vreme în care guvernarea era doar în folosul partidul pe care-l reprezenta, PSD-ul, în care baronii locali prosperau în teritoriu, căpătau putere şi deveneau din ce în ce mai siguri pe practicile pe care le aveau acolo în teritoriu, adică lipsa transparenţei cheltuirii banului public, promovarea în funcţii numai a celor din preajma lor, o aroganţă în faţa instituţiilor statului, în teritoriu, acolo unde există un baron local, nu mişcă nimeni: nici Poliţia, nici Parchetul, nici alte instituţii ale statului, n-aveau nimic de spus în faţa acestora", a susţinut deputatul.

Elena Udrea subliniat că acum este o perioadă în care justiţia capătă încredere în propria independenţă şi acţionează chiar şi împotriva celor care erau practic imuni, dar că în 2012, s-a văzut în trei zile cum puterea USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, ar fi încercat să îl înlăture pe Traian Băsescu de la Cotroceni.

"Lucrul acesta se poate întâmpla oricând, niciun proces, din păcate, în România, niciun proces democratic început nu este ireversibil, iar cu oamenii aceştia, dacă au puterea totală, te poţi aştepta la ce-i mai rău", a mai spus reprezentanta PMP.

Udrea a mai spus că prioritatea sa sunt alegerile europarlamentare, unde PMP speră să obţină un scor cu două cifre şi că în eventualitatea în care ar candida la preşedinţia României l-ar putea învinge pe premierul Victor Ponta.

"E adevărat că pot să-l bat pe Victor Ponta în orice confruntare politică, pornind de la un argument simplu: nu ne putem compara. Victor Ponta nu a făcut nimic pentru ţara asta, deşi a fost ministru, o dată cu mine, în primul Cabinet Boc, în 2009 - şi atunci dânsul trăgea chiulul, nu venea la serviciu, să ştiţi, la şedinţele de Guvern domnul Ponta îşi lăsa o secretară de stat, o fină de-a lui, de prin Satu Mare, nu venea la serviciu, se ducea să joace baschet sau cine ştie ce făcea, iar acum, vedeţi, vine la şedinţa de guvern doar între două reprize de baschet, spune două declaraţii de la masa Guvernului şi apoi dispare, iarăşi, până seara, când apare la televiziune. Deci domnul Ponta nu are ce să spună că a făcut pentru români, în timp ce eu, oriunde merg în ţara aceasta, prin orice localitate trec, văd un proiect terminat cu sprijinul meu. Eu am ce să spun românilor că am făcut pentru ei şi mai degrabă poţi să crezi promisiunile unui om care a realizat ceva în viaţă, decât promisiunile unuia care nu a făcut nimic până în momentul acesta", a arătat Elena Udrea.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea Victor Ponta