x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Milioane de doze de vaccin anti-Covid 19, cumpărate degeaba. Iată cifrele despre care nu mai vorbește nimeni

Milioane de doze de vaccin anti-Covid 19, cumpărate degeaba. Iată cifrele despre care nu mai vorbește nimeni

de Redacția Jurnalul    |    31 Mar 2023   •   16:14
Milioane de doze de vaccin anti-Covid 19, cumpărate degeaba. Iată cifrele despre care nu mai vorbește nimeni
Sursa foto: Hepta

Ministerul Sănătății a comunicat Fundației pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) faptul că, în perioada pandemiei, au fost achiziționate 35.455.180 doze de vaccin din care au fost administrate 16.919.549 doze. Din dozele rămase, au expirat 8.815.139.5 doze, au fost vândute aproximativ 3,5 milioane și donate altor țări în jur de 2,2 milioane. Ministerul spune că va încerca să anuleze toate dozele pe care România le mai are de primit, în decursul acestui an.

În ceea ce privește costurile pentru achiziționarea vaccinurilor, veniturile obținute din vânzarea lor, contravaloarea dozelor expirate sau costurile pentru distrugerea lor, Ministerul Sănătății transmite FACIAS că aceste informații nu se pot comunica, dată fiind o clauză de confidențialitate semnată de România.

Din acest motiv, FACIAS a cerut, în instanță, Ministerului Sănătății desecretizarea contractelor de achiziții de vaccin anti-Covid 19, considerând că această acțiune ar fi ultima soluție pentru ca aceste informații să ajungă la publicul care, în fapt, a suportat costurile.

×
Subiecte în articol: facias vaccin anti-Covid 19