x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Florin Cîțu are o soluție INEDITĂ pentru guvernarea țării. Ce spune premierul picat în urma moțiunii de cenzură

Florin Cîțu are o soluție INEDITĂ pentru guvernarea țării. Ce spune premierul picat în urma moțiunii de cenzură

20 Oct 2021   •   13:16
Florin Cîțu are o soluție INEDITĂ pentru guvernarea țării. Ce spune premierul picat în urma moțiunii de cenzură

După ce executivul Cîțu a picat în urma moțiunii de cenzură și a gestionat prost pandemia de COVD-19 și vaccinarea, liderul PNL spune acum că are soluții pentru guvernarea țării.

România are nevoie urgentă de un guvern cu puteri depline, iar soluția este un nou guvern format în jurul PNL, afirmă Florin Cîțu, care anunță că PNL își asumă deschiderea discuțiilor cu forțele politice parlamentare, cu excepția AUR: „Vom acționa cu maturitate și responsabilitate”.

„Votul de azi (miercuri - n.r.) al Parlamentului a arătat că majoritatea parlamentară care a demis un guvern n-a reușit să și construiască unul. Majoritatea din 5 octombrie a avut ocazia să demonstreze că are o soluție pentru țară, dar ea a demonstrat că n-are niciuna. Țara se află într-o situație pandemică foarte grea, cu un număr record de noi infecții și de decese. O astfel de situație reclamă responsabilitate și compromisuri pentru rezolvarea crizei politice”, afirmă Florin Cîțu.

El apreciază că România are nevoie urgentă de un guvern cu puteri depline, „iar soluția este un nou guvern format în jurul Partidului Național Liberal”.

„Asigurăm deja guvernarea interimară a țării, împreună cu partenerii de la UDMR, iar trecerea spre un guvern cu puteri depline, având în continuare PNL ca forță principală, se poate face foarte rapid și fără nicio perioadă de adaptare. PNL își asumă deschiderea discuțiilor cu forțele politice parlamentare, cu excepția AUR, în vederea creării rapide a unei majorități și a unui guvern. Vom acționa cu maturitate și cu responsabilitate, fără vanități și fără orgolii, ținând cont de configurația politică a Parlamentului și căutând în mod insistent soluția care să scoată România din criză”, conchide Cîțu.

Parlamentul a respins, miercuri, învestirea guvernului Cioloș.

Mediafax

×
Subiecte în articol: florin citu