x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Florin Cîțu atrage atenția asupra costurilor pentru creșterea pensiilor 

Florin Cîțu atrage atenția asupra costurilor pentru creșterea pensiilor 

06 Dec 2021   •   11:31
Florin Cîțu atrage atenția asupra costurilor pentru creșterea pensiilor 
Sursa foto: Lucian Alecu

Președintele PNL, Florin Cîțu, atrage atenția asupra costului care va fi plătit pentru creșterea pensiilor și a pensiilor minime de la 800 la 1.000 de lei: „Ne ducem la 9,5% din PUB, adică atingem cifra alocată în PNRR”, le-a spus Cîțu colegilor săi în ședința BEX.

Florin Cîțu le-a atras atenția colegilor săi, în ședința BEX a PNL, asupra costurilor mari cu pensiile în 2022, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din partid.

„Am făcut niște calcule. Cu cheltuielile pentru creșterea pensiilor plus pensia minimă, ne ducem la 9,5% din PIB, adică atingem cifra alocată în PNRR. Costurile sunt deja mari, este nevoie de o reformă a sistemului de pensii. Iar la buget, când se face, pentru pensii, trebuie să ținem cont de legea plafoanelor, dar și de PNRR”, a spus Cîțu.

Pensiile urmează să crească cu 10% de la 1 ianuarie, creșteri salariale fiind posibile și în sectorul sanitar și în învățământ, a anunșat duminică liderul PSD Marcel Ciolacu.

Ciolacu a dat asigurări că sumele necesare majorărilor vor fi găsite. „Vom găsi soluții, veți vedea în bugetul de stat. Important este cum îți echilibrezi veniturile. Avem cele mai mici venituri din PIB din toată Europa. Noi nu ne gândim să fim mai eficienți la colectare, noi ne gândim cum îi lăsăm pe oameni să moară de foame. Pensia minimă crește la 1.000 de lei, nu este o extravaganță”, a spus politicianul.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu