x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Florin Roman a demisionat din Guvernul Ciucă

Florin Roman a demisionat din Guvernul Ciucă

15 Dec 2021   •   14:03
Florin Roman a demisionat din Guvernul Ciucă
Sursa foto: gov.ro

Florin Roman și-a anunțat demisia din funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

UPDATE: Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a luat act de demisia ministrului Florin Roman și a transmis către Președintele României, Excelența Sa Klaus Werner Iohannis propunerea ca ministrul Energiei, Virgil Popescu, să asigure interimatul ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării.

 

Stire initiala Demisia a intervenit la o zi după ce premierul Nicolae Ciucă i-a cerut să clarifice cât mai curând acuzaţiile de plagiat care îi sunt aduse cu privire la lucrarea de masterat.

Florin Roman a susţinut că acuzaţia de plagiat la adresa lui e nefondată, dar orice ar spune pe acest subiect ar fi irelevant.

"Am înaintat azi demisia din funcția de ministru, mulțumind premierului și echipei guvernamentale.

Când albul devine negru, când orice vorba îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau ca acest scandal sa afecteze activitatea Executivului.

Cu cel care a coordonat tema și atacul, dl Dacian Cioloș ne vedem in instanța. Mi-a lipit eticheta de plagiator fără ca o instanța sau comisie sa dea un verdict.

In rest, celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru “conectarea” in regim de monopol la digitalizare, va spun un singur lucru: Ați învins! Nu ați reușit sa ma acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijente din CV.

 

Plec din funcția de ministru cu fruntea sus! Așa sa îmi ajute Dumnezeu!", a scris Florin Roman pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Florin Roman