x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Frunzăverde, replică la Băsescu: Masoneria s-a ridicat împotriva sistemelor absolutiste, poate că asta e explicaţia unei stări de disconfort

Frunzăverde, replică la Băsescu: Masoneria s-a ridicat împotriva sistemelor absolutiste, poate că asta e explicaţia unei stări de disconfort

19 Mar 2013   •   15:10
Frunzăverde, replică la Băsescu: Masoneria s-a ridicat împotriva sistemelor absolutiste, poate că asta e explicaţia unei stări de disconfort
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Vicepreşedintele PNL Sorin Frunzăverde spune că a recunoscut faptul că este mason, însă organizaţia din care face parte este "specifică lumii libere", care s-a ridicat împotriva regimurilor absolutiste, fapt care poate explica "disconfortul" exprimat de preşedinte când l-a acuzat că trecerea sa şi a lui Mihai Stănişoară de la PDL la PNL ar fi "în line" cu ordinele primite de la masonerie, informează mediafax.ro.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, pe 12 martie, că l-a surprins plecarea lui Mihai Stănişoară de la PDL la PNL, adăugând că nu se pune problema ca acesta să aducă liberalilor acces la Serviciile de informaţii, ci eventual o susţinere a Masoneriei, deoarece şi el, şi Sorin Frunzăverde, sunt pe "linia asta".

"Nu are nicio legătură cu masoneria, demersul acesta pe care eu l-am început – şi o mai spun şi pentru alţii care au tot felul de afirmaţii la adresa mea, spre exemplu unii dintre ei n-au înţeles încă că ei nu candidează cu mine la preşedinţia PDL, ţinând cont de cât des îmi pomenesc numele. Nu, nu are nicio legătură acest demers cu masoneria. Demersul acesta l-am început, şi mă bucur că Stănişoară vine în PNL, pentru a scăpa România de o guvernare proastă şi de un regim politic nepopular – şi am reuşit. Cred că atunci când fac asemenea afirmaţii cei care le fac ar trebui să se gândească că acest demers început de mine în primăvara trecută, consolidat în interiorul PNL, căruia i s-au alăturat şi alţi colegi, s-a bucurat de o largă susţine electorală", a susţinut Frunzăverde.

El a precizat că masoneria este o organizaţie specifică lumii libere.

"Am recunoscut acest lucru. Masoneria, până la urmă, nu vă supăraţi, dacă tot discutăm subiecte de acest gen, masoneria este o organizaţie specifică lumii libere. Este o organizaţie care de-a lungul timpului s-a ridicat împotriva sistemelor absolutiste, poate că aici am putea găsi explicaţia unei stări de disconfort", a mai comentat vicepreşedintele PNL.

El a mai susţinut că apartenenţa la masonerie nu are nicio legătură cu statutul de membru de partid. "Nu are nicio legătură şi cu atât mai mult, nu primesc comenzi de la nimeni, să fim serioşi. În organizaţiile libere nu se dau comenzi. Comenzi se dau în alt tip de organizaţii", a mai susţinut Frunzăverde.

La solicitarea jurnaliştilor el a menţionat că nu are cunoştinţă dacă Mihai Stănişoară sau Valeriu Zgonea fac parte din masonerie.

"E multă legendă în subiectul ăsta (al masoneriei, n.r.), sunt alte lucruri importante care ar trebui dezbătute, nu acest...", a completat vicepreşedintele PNL.

×