x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Fumatul, interzis în spaţiile publice închise.

Fumatul, interzis în spaţiile publice închise.

de Aniela Nine    |    08 Iun 2011   •   09:49
Fumatul, interzis în spaţiile publice închise.

Senatorii au decis: fumatul va fi interzis in toate spatiile publice inchise, inclusiv in terase si baruri, existand insa posibilitatea ca, pentru cei care nu pot renunta la tigari, sa se deschida localuri destinate exclusiv lor, in care sa nu aiba acces decat persoane peste 18 ani. Singurele locuri de relaxare publice in care fumatorii vor mai putea sa-si aprinda tigarile in compania nefumatorilor vor fi terasele, dar doar daca acestea sunt separate printr-un perete de restul localului.

Senatul a adoptat astfel miercuri propunerea legislativa a deputatului Manuela Mitrea care prevede interzicerea "completa" a fumatului in spatii publice inchise, inclusiv in institutii, restaurante si baruri, abrogand astfel articolele din legea 349/2002 care permiteau infiintarea de spatii speciale pentru fumatori in localuri.

Proiectul de lege defineste prin spatii publice inchise toate spatiile din institutiile publice centrale si locale, institutii sau unitati economice, de alimentatie publica, de turism, comerciale, de invatamant, medico-sanitare, culturale, de educatie, sportive, toate mijloacele de transport in comun, autogari, gari si aeroporturi (de stat si private), toate spatiile de navetisti (masini, platforme, pasarele, scari, statii de asteptari, etc), spatiile inchise de la locul de munca, sali sau unitati de jocuri de noroc, cabine telefonice, benzinarii, zonele de joaca pentru copii sau alte spatii prevazute de lege. In privinta spatiilor inchise de la locul de munca, acestea sunt definite ca toate spatiile din imobilele constructii, precum halele industriale, spatiile de depozitare, salile de sedinta, salile de consiliu, holurile, coridoarele, toaletele, lifturile, birourile si/sau camerele utilizate de doua sau mai multe persoane, dar si barurile si restaurantele.

Initiativa, care modifica legea 349/2002, interzice si comercializarea produselor din tutun in spitale si unitati de invatamant, dar si in unitatile economice situate la mai putin de 250 metri fata de zona de acces in spitale sau scoli.

Pentru ca prevederile acestei legi sa se aplice insa este nevoie ca si deputatii sa aprobe propunerea legislativa, Senatul fiind doar prima camera sesizata.

×
Subiecte în articol: tigari senat interzis fumat terasa bar loc public