x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Funeriu, scump la vorbă în Parlament

Funeriu, scump la vorbă în Parlament

de Monica Iordache Apostol    |    01 Mar 2011   •   16:46

Deputaţii PDL încearcă să-l protejeze pe ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, de orice dezbatere contondentă pe tema învăţământului pe care putea să o aibă cu membrii comisiei de specialitate din Camera Deputaţilor.

Funeriu a fost invitat ieri pentru a treia oară de Comisia de învăţământ la o discuţie despre structura anului şcolar  şI despre programul “Cornul şI laptele”, dar ministrul a ignorat cu desăvârşire apelurile deputaţilor.
 În schimb, pedelista Doiniţa Chircu, a anunţat în comisie că PDL va organiza o conferinţă pe aceleaşI teme,  la care este chemat şI Funeriu. Preşedintele Comisiei, Cristian Dumitrescu (PSD), a declarat că nu înţelege  refuzul ministrului de a veni în faţa parlamentarilor mai ales că nu a fost chemat “să I se ceară socoteală”  şI s-a arătat surprins de demersul pedeliştilor, care pare să-I creeze ministrului un cadru mai binevoitor de dezbatere. Deputatul PNL Adriana Săftoiu, care a iniţiat discuţia despre structura  anului şcolar, a declarat că Funeriu sfidează constant comisia parlamentară. “Domnul ministru nu a venit niciodată la Comisie. Invitaţia noastră a fost una instituţională. E o problemă ridicată de PNL pe tema structurii anului şcolar şI îl rugăm de trei săptămâni să vină. Nu văd de ce să facem un colocviu fără finalitate pe un subiect de care  se poate ocupa o comisie parlamentară”, a comentat Săftoiu.

×