x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gheorghe Funar și-a anunțat intenția de a candida, ca independent, la Președinție

Gheorghe Funar și-a anunțat intenția de a candida, ca independent, la Președinție

02 Aug 2014   •   23:51
Gheorghe Funar și-a anunțat intenția de a candida, ca independent, la Președinție

Gheorghe Funar (PRM) va candida ca independent la Preşedinţia României la alegerile din toamnă, sloganul electoral al acestuia fiind ”România unită, cu români fericiţi!”.

Potrivit unui comunicat al PRM, Gheorghe Funar a decis să candideze ca independent deoarece Justiţia nu s-a pronunţat în legătură cu modificările la Statutul PRM şi noua conducere a partidului, din 27 iulie 2013.

”În ziua de 2 august, în municipiul Cluj-Napoca, în Inima Ardealului, filialele PRM din această provincie istorică şi din municipiul Bucureşti i-au solicitat lui Gheorghe Funar, preşedintele Partidului România Mare, să candideze la alegerile din noiembrie pentru funcţia de preşedinte al României. Domnul Dr. Gheorghe Funar a acceptat această propunere şi s-a angajat să participe la competiţia electorală, dar nu în numele PRM, ci ca candidat independent susţinut de mai multe partide politice şi organizaţii neguvernamentale. S-a ajuns la această situaţie deoarece Justiţia încă nu s-a pronunţat în legătură cu modificările la Statutul PRM şi noua conducere a partidului aleasă la Congresul Extraordinar de la Alba Iulia, din 27 iulie 2013. Dosarul respectiv se află în stare de judecată la Tribunalul Bucureşti”, se arată în document.

Gheorghe Funar, fosr primar al municipiului Cluj-Napoca timp de trei mandate, a mai candidat la Preşedinţia României în anul 1992 din partea PUNR şi s-a clasat pe locul trei după primul tur de scrutin, cu 10,9 la sută.

×