x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta: Să nu duci pensiile oamenilor este inadmisibil

Victor Ponta: Să nu duci pensiile oamenilor este inadmisibil

14 Mai 2013   •   17:07
Victor Ponta: Să nu duci pensiile oamenilor este inadmisibil

Premierul Victor Ponta a calificat drept inacceptabil refuzul angajaţilor de la Poşta Română de a duce pensiile oamenilor, arătând că, dacă Executivul ar recurge la plata pensiilor prin carduri, jumătate dintre angajaţii companiei de stat ar pleca acasă, soluţie pe care Guvernul o respinge la ora actuală, informează agerpres.ro.

''Înţeleg temerea celor de la Poşta Română. Pe de altă parte, să nu duci pensiile oamenilor este inadmisibil. Este absolut inadmisibil şi inacceptabil. N-au nicio vină pensionarii, iar dacă cei de la Poşta Română au un necaz pe care îl înţeleg şi pe care trebuie să-l rezolvăm împreună, asta nu înseamnă că te răzbuni pe pensionari'', a spus Ponta, la Slatina.

El a subliniat că Poşta Română există în special prin faptul că Executivul continuă să plătească pensiile prin această companie, şi nu pe card.

Angajaţii din 15 oficii poştale din Capitală au continuat, marţi, protestele, acţiuni similare având loc şi la Cluj, a arătat Marian Ciubeică, liderul filialei Bucureşti a Sindicatului Lucrătorilor din Poşta Română.

Ciubeică a precizat că aceasta este o grevă spontană, necoordonată de liderii sindicali.

Luni, aproximativ 1.500 de angajaţi din cadrul a 30 de oficii poştale din Capitală au participat la protestul organizat în Bucureşti, nemulţumiţi de actele adiţionale la Contractele Colective de Muncă, prin care norma de lucru este redusă, în funcţie de caz, la numai patru sau şase ore.  

×
Subiecte în articol: greva posta