x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Guvernul ungar s-a declarat ȘOCAT de decizia Justiției române în cazul deputatului UDMR Marko Attila

Guvernul ungar s-a declarat ȘOCAT de decizia Justiției române în cazul deputatului UDMR Marko Attila

26 Noi 2014   •   21:43
Guvernul ungar s-a declarat ȘOCAT de decizia Justiției române în cazul deputatului UDMR Marko Attila

Guvernul ungar a fost şocat la anunţul veştii că deputatul UDMR Attila Marko a fost condamnat la închisoare cu suspendare într-un dosar privind restituirea unei proprietăţi către Biserica Reformată, a declarat miercuri vicepremierul ungar Zsolt Semjen, informează MTI.

Încercările guvernului român de renaţionalizare a proprietăţilor restituite unor organizaţii ecleziastice, inclusiv clădirea Colegiului 'Szekely Miko' din Sfântu Gheorghe în cazul Attila Marko, sunt inacceptabile, a mai spus Semjen.

În hotărârea sa, Curtea de Apel din Ploieşti a confirmat o parte a unei hotărâri anterioare în baza căreia Bisericii Reformate i s-ar fi luat dreptul de proprietate asupra bunului restituit, notează MTI.

Potrivit portalului instanţei de judecată, Curtea de Apel Ploieşti s-a pronunţat asupra apelurilor formulate în dosarul privind retrocedarea clădirii Colegiului 'Szekely Miko' din Sfântu Gheorghe, în care deputatul Marko Attila a fost condamnat, iniţial, la trei ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată.

Astfel, magistraţii au admis apelurile declarate de inculpaţii Marko Attila Gabor şi Marosan Tamas şi de Eparhia Reformată din Ardeal împotriva sentinţei pronunţate de Judecătoria Buzău în vara anului 2012 şi au dispus suspendarea condiţionată a executării fiecăreia dintre pedepsele de câte trei ani de închisoare aplicate de prima instanţă inculpaţilor Marko Attila Gabor şi Marosan Tamas, pe durata unui termen de încercare de cinci ani.

De asemenea, s-a înlăturat din cuprinsul sentinţei atacate dispoziţia de confiscare specială a sumei de 1.137.856 lei de la Eparhia Reformată din Ardeal.

×
Subiecte în articol: Zsolt Semjen Marko Attila udmr