x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Hrebenciuc: Se va ajunge la o nouă suspendare a preşedintelui

Hrebenciuc: Se va ajunge la o nouă suspendare a preşedintelui

24 Mar 2013   •   13:45
Hrebenciuc: Se va ajunge la o nouă suspendare a preşedintelui
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

"La cum arată lucrurile acum, cred că vom ajunge la suspendare până la urmă. Se merge spre suspendare", a declarat pentru "Gândul" Viorel Hrebenciuc, citat de Mediafax.

"Toată problema este dacă a fost o abatere gravă sau nu de la Constituţie, cred că aici se va învârti discuţia în perioada următoare: dacă a fost o abatere gravă, abatere este fără nicio discuţie. A fost abatere de la Constituţie, dacă citim Constituţia, preşedintele este filmat, iar postarea este pusă pe propriul profil de Facebook, nu mai avem ce discuta. A demonstrat ceea ce ştiam cu toţii, implicarea sa în viaţa unui partid politic. În toată conjunctura internaţională, văd nuanţată abaterea preşedintelui. Ar fi spre o abatere gravă, dar trebuie să ţinem cont de ceea ce se întâmplă în Europa, toată această problemă cu criza economică", a spus, pentru "Gândul", Viorel Hrebenciuc.

O altă problemă este legislaţia privind referendumul. "Legislaţia de anul trecut privind cvorumul de prezenţă pentru demiterea preşedintelui este încă în vigoare. Exist proiecte de lege în Parlament, dar nu au fost votate. Domnul preşedinte Băsescu încalcă mai repede Constituţia decât reuşim noi să modificăm legislaţia", a punctat social-democratul.

×