x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iane (PSD) îi cere preşedintelui ANRSC să-i transmită modul de aplicare a studiului privind încălzirea apartamentelor

Iane (PSD) îi cere preşedintelui ANRSC să-i transmită modul de aplicare a studiului privind încălzirea apartamentelor

de Agerpres    |    10 Feb 2014   •   18:37
Iane (PSD) îi cere preşedintelui ANRSC să-i transmită modul de aplicare a studiului privind încălzirea apartamentelor

Deputatul PSD Ovidiu Iane îi solicită preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC), Doru Ciocan, să îi transmită cum va aplica studiul privind "modul în care se asigură încălzirea în apartamente", precum şi intenţia de a modifica legislaţia în sensul introducerii obligativităţii pentru proprietari de a nu-şi închide repartitoarele în vederea menţinerii unui anumit nivel al temperaturii în locuinţe.

Potrivit unui comunicat, deputatul social-democrat consideră că Doru Ciocan nu deţine funcţia de preşedinte ANRSC pentru a face interpretări arbitrare sau pentru a aplica diferite expresii populare.

"Datoria sa fiind sinonimă cu cea a instituţiei publice de interes naţional pe care o reprezintă, anume cea de reglementare şi monitorizare la nivel central a activităţilor din domeniul serviciilor comunitare de utilităţi publice aflate în atribuţiile sale, sintagma 'interes naţional' trebuind să îl plaseze deasupra oricăror păreri nefundamentate şi a studiilor fără niciun plan coerent, propuse după emiterea unor păreri cu pretenţii nu numai de judecată de valoare, ba, mai mult, de viitoare lege", susţine deputatul Ovidiu Iane.

Potrivit documentului citat, în calitatea sa de reprezentant al Forului Legislativ al României, deputatul Iane a solicitat preşedintelui ANRSC să îi transmită raţiunea declaraţiilor şi intenţiilor sale, precum şi modul concret în care intenţionează să aplice studiul la care acesta a făcut referire.

Blocurile vor fi păstrate în stare bună, iar facturile vor fi mai mici în majoritatea cazurilor dacă proprietarilor de apartamente li se va interzice închiderea caloriferelor, a declarat luni preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari din România, Radu Opaina.

El susţine că izolarea pereţilor nu rezolvă problemele. "Cu cât izolăm mai mult o casă neîncălzită, cu atât o afectăm. Izolarea se face pentru a nu se mai risipi căldură în exterior, nu pentru a sta în frig", a precizat preşedintele FAPR.

×
Subiecte în articol: ovidiu iane anrsc