x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică În sfârşit, i s-a arătat candidatul la prezidenţiale! Traian Băsescu ar vota-o pe Elena Udrea pentru Cotroceni

În sfârşit, i s-a arătat candidatul la prezidenţiale! Traian Băsescu ar vota-o pe Elena Udrea pentru Cotroceni

de Gabriela Antoniu    |    06 Mai 2014   •   19:41
În sfârşit, i s-a arătat candidatul la prezidenţiale! Traian Băsescu ar vota-o pe Elena Udrea pentru Cotroceni

După mai multe răzgândeli şi un portret-robot, Traian Băsescu a ajuns, în sfârşit, la subiect. Nu e Morar, nici Boc, nici Geoană, MRU sau Antonescu, preferatul la alegerile prezidenţiale, ci Elena Udrea. Şeful statului a declarat ieri că şi-ar pune votul în urnă pentru Elena Udrea, dacă aceasta ar candida la Preşedinţie. Mai ales că i-a făcut un serviciu cu bileţelul roz şI, la o adică, l-ar pune şi prim-ministru. "Categoric, da, dacă ar candida, aş pune votul meu în urnă pentru Elena Udrea", spus Traian Băsescu, invitat la Gândul Live, admiţând că nu a întrebat-o pe Elena Udrea dacă va intra în cursa pentru Cotroceni. Iar Udrea nu ar zice nu, din contră. "Mă onorează declaraţia domnului preşedinte, pentru că preşedintele nu face niciodată cadouri. (…) Dacă preşedintele României va susţine un candidat, atunci cu siguranţă va fi candidatul cel mai bun", a declarat Udrea.

“Calităţi morale ştiu sigur că are, este un om cinstit, nu ştiu să fi luat bani. A venit cu o stare materială foarte bună în politică, cu Mercedes, cu casă şi cu terenuri achiziţionate înainte de a veni în politică, spre deosebire de alţii. Calităţi morale are, nu ştiu dacă are forţă să ia voturile. Orice om are dreptul la această aspiraţie. Fie că vorbim de Predoiu, Elena Udrea, MRU sau Victor Ponta”, a mai spus Băsescu. El şi-a schimbat părerea pe care o avea la începutul celui de-al doilea mandat despre o candidatură a Elenei Udrea. "Nu aş nominaliza-o pe Elena Udrea ca prim-ministru. Funcţiile înalte implică experienţă de viaţă. Nu este suficient să fii inteligent, ambiţios, capabil de negociere, aşa cum este doamna Udrea. Dar de aici până la funcţia de prim-ministru sau preşedinte de partid e cale lungă", declara Băsescu acum patru ani la Pro Tv. El mai spunea că Elena Udrea nu este potrivită să candideze la preşedinţie şi nici nu ar nominaliza-o la funcţia de premier, deşi este unul dintre cele mai bune produse politice din ultimii ani. "Exclud un candidat femeie şi la preşedinţia partidului şi la Preşedinţia României”, conchidea Băsescu.

Cum au aranjat operaţiunea “Bileţelul roz”

Şeful statului şi-a exprimat admiraţia faţă de Elena Udrea în repetate rânduri, iar recent, de 1 mai a făcut-o în regim de breaking news, când deputata PMP a sărit cu paraşuta. Invitat la B1TV, şeful statului a comentat saltul cu paraşuta, spunând că Elena Udrea este curajoasă şi pare hotărâtă. Şi mai este şi parolistă. Dovadă că, în 2007, a ieşit când trebuia cu bileţelul roz, după cum a mărturisit Băsescu. El a spus că a ştiut că Elena Udrea va ieşi cu “bileţelul roz” în care fostul premier Tăriceanu îl ruga pe şeful statului să îl ajute cu dosarul omului de afaceri Dinu Patriciu.

“Eu am ştiut că va ieşi cu bileţelul roz, am convenit, nu am obligat-o, dar am convenit. Acel bileţel pentru mine reprezintă foarte mult, e stadiul la care era justiţia în primul meu mandat”, a declarat Băsescu despre aranjamentul cu Elena Udrea. Aranjament care s-ar putea repeta, însă într-un cu totul alt context. Întrebat dacă ar vrea să fie premier, Traian Băsescu a răspuns: "Să ştiţi că ar exista această tentaţie, dar ştiu că nu mă va desemna nimeni, pentru că nimeni nu vrea un premier care ştie atâtea lucruri". Când i s-a prezentat varianta Elena Udrea-preşedinte, şeful statului   s-a răzgândit. “Dacă discutăm de ipoteze, în ipoteza asta cred că m-ar numi Elena Udrea prim-ministru”, a spus Băsescu.




×
Subiecte în articol: traian basescu Elena Udrea cotroceni