x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

06 Ian 2006   •   00:00

6 ianuarie 2006

Legile Sanatatii - Asumarea mai asteapta


Executivul ia in calcul asumarea raspunderii pe pachetul de legi privind reforma Sanatatii, dar o decizie in acest sens nu a fost adoptata inca, a precizat ieri premierul Calin Popescu Tariceanu. Seful Executivului a explicat ca doar dupa ce pachetul de legi va fi prezentat in sedinta de Guvern pentru a doua lectura, preconizata a avea loc in cursul acestei luni, se va decide si modul in care aceste legi vor fi adoptate. (Aniela Nine)

Guvern - OK pentru baze SUA


Legea de ratificare a Acordului intre Romania si SUA privind instalarea bazelor americane pe teritoriul nostru a fost adoptata in sedinta de ieri a Executivului, a anuntat premierul Tariceanu. Conform acestui acord, Romania isi va pastra drepturile si titlurile de proprietate asupra facilitatilor si zonelor puse temporar la dispozitia SUA. In cazul unor operatiuni si exercitii militare comune, participarea unor unitati ale altor state membre sau partenere NATO se va face cu consimtamantul prealabil al partii romane. (Aniela Nine)

Bucuresti - PSD vrea anticipate


PSD Bucuresti a cerut ieri demisia Cabinetului Tariceanu "pentru esecul integral al obiectivelor asumate in programul de guvernare". "Daca mai exista un strop de moralitate, asteptam demisia intregului Cabinet si demararea procedurilor pentru declansarea alegerilor anticipate", a afirmat vicepresedintele Codrin Stefanescu.

Cluj - Demisii in bloc din PRM


Deputatul Petru Calian, cinci consilieri judeteni si doi alesi locali ai PRM Cluj au demisionat ieri in bloc din partid alaturi de alti membri ai Biroului Executiv Judetean. "E strigator la cer ca nici un reprezentant al vreunei filiale din Ardeal nu a fost ales in Biroul Permanent. Nici de la Cluj, nici din alt judet. Am asteptat sa se intample ceva, dar toate au ramas la fel", a declarat ieri vicepresedintele PRM Cluj, Virgil Pop. (Elena Stanciu)

×
Subiecte în articol: politic