x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

09 Dec 2005   •   00:00

Minoritati - Absenteism la Statut


Deputatii din Comisia pentru drepturile omului, culte si minoritati au amanat ieri dezbaterile la Statutul minoritatilor nationale, din lipsa de cvorum. La sedinta au fost prezenti doar trei parlamentari, apartinand UDMR, PNL si grupului minoritatilor nationale, din totalul de 14 membri ai comisiei. Deputatul UDMR Attila Varga a declarat ca ar putea exista doua explicatii pentru absenta deputatilor de la dezbateri: fie dezinteresul acestora fata de proiectul de lege, fie acceptarea tacita a proiectului.

Ancheta - PSD ii scrie lui Botos


PSD va trimite o scrisoare procurorului general al Romaniei, in care ii va sugera ca Parchetul General sa se autosesizeze in cazul copiilor care au murit din cauza rujeolei. Deputatul PSD Ovidiu Branzan l-a acuzat ieri pe ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, ca a dezinformat CSAT cu privire la neefectuarea vaccinarii intre anii 2003-2005. Branzan a solicitat CSAT sa-l cheme pe Nicolaescu pentru a face o informare corecta si a anuntat ca PSD a inceput demersurile pentru infiintarea unei comisii de ancheta asupra cauzelor care au dus la decesul copiilor.

Rujeola - Nicolaescu, chemat la Senat


Senatorii au hotarat ieri sa-l invite pe ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, la urmatoarea sedinta de plen, la propunerea senatorului PRM Gheorghe Funar. Senatorii au cerut ministrului Sanatatii sa le prezinte o informare in legatura cu epidemia de rujeola cu care se confrunta in ultima vreme unele zone din tara. (Dana Piciu)

Initiativa - Lege pentru zona metropolitana


Deputatii din Comisia pentru administratie lucreaza la o noua lege-cadru privind zonele metropolitane, a declarat ieri, pentru Rompres, presedintele acestei comisii, Relu Fenechiu. El a precizat ca legea va prevedea ca zonele metropolitane sunt asociatii administrative care includ si comunele limitrofe. Cele doua initiative pe aceasta tema privind infiintarea zonei metropolitane Bucuresti si a zonei metropolitane Bucuresti-Ilfov au primit raport de respingere din partea comisiei, una fiind aprobata tacit de plen si a doua respinsa.

×
Subiecte în articol: politic