x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

16 Aug 2005   •   00:00
BRAILA. Primarul de Braila, Constantin Cibu, si-a exprimat public intentia de a parasi PNL, "satul de neintelegerile tot mai dese din interiorul organizatiei brailene", informeaza Rompres. El a spus ca nu este cu nimic dator liberalilor si ca se gandeste serios sa plece la un alt partid sau sa devina independent, fara a preciza data cand va face acest pas.

CAZARE DEMNITARI. Perioada in care cheltuielile aferente cazarii demnitarilor in hotelurile din Bucuresti sunt suportate din fonduri bugetare a fost prelungita pana la sfarsitul anului, printr-o hotarare aprobata in ultima sedinta de Guvern. Demnitarii care nu au domiciliul in Capitala si carora nu li s-au atribuit locuinte de serviciu primesc o suma forfetara lunara de maximum 1.200 lei (12 milioane lei vechi), care nu trebuie decontata, pentru costurile de cazare in Bucuresti. (Aniela Nine)

AMENINTARI. Reprezentantii Institutului pentru Politici Publice (IPP) sustin ca au primit scrisori continand acuzatii si amenintari din partea unor parlamentari, in urma publicarii raportului cu cheltuielile deputatilor in perioada 2001-2003. Directorul IPP, Violeta Bau, l-a nominalizat pe secretarul general al Camerei, Mihai Ungheanu, respingand totodata acuzatiile aduse si apreciind ca nefondate amenintarile de chemare in judecata.

UN NOU PARTID. Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, a anuntat ieri ca vrea sa infiinteze un partid politic laburist, de centru-stanga, cu accente liberale. "Vreau sa particip cu acest partid la alegerile din anul 2008. Daca voi avea in continuare interdictie sa aleg si sa fiu ales, voi avea, oricum, o lista cu oamenii mei, care vor candida in 2008", a declarat Cozma pentru Mediafax.

ANALIZA. Presedintele PD Suceava, Eugen Uricec, a apreciat ca "reprobabila" implicarea deputatului democrat Aurel Olarean intr-un incident cu politisti din Radauti. El a declarat ca Biroul Permanent Judetean va discuta maine acest caz si ca, potrivit Statutului, fiind parlamentar, Olarean poate fi sanctionat doar de Biroul Permanent National al PD sau de Consiliul National de Coordonare.

×
Subiecte în articol: politic