x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis își începe mandatul cu o minciună: "PDL renunță la nume pentru fuziune"

Iohannis își începe mandatul cu o minciună: "PDL renunță la nume pentru fuziune"

28 Iun 2014   •   19:27
Iohannis își începe mandatul cu o minciună: "PDL renunță la nume pentru fuziune"

Proaspăt ales președinte al PNL, Klaus Iohannis a anunțat triumfător că noul partid rezultat din fuziunea PNL - PDL se va numi Partidul Național Liberal.

La puțin timp, Cătălin Predoiu, candidatul PDL desemnat pentru președinție a precizat ca Iohannis nu era mandatat să facă această declarație. Potrivit lui Predoiu,  partidul ce urma să rezulte dupa fuziune ar fi primit o denumire după negocieri.

"Dl Iohannis a anunţat că e mandatat să informeze Congresul PNL cum că noul partid format prin fuziunea cu PDL se va numi ... PNL. Doresc să îl anunţ pe dl Iohannis că nu ştiu ce mandat are, dar al meu nu", spune Predoiu, într-o postare pe Facebook.  "Aceasta manieră de a purta discuţiile este incorectă. S-a stabilit că orice chestiune se va discuta şi negocia instituţional în comisie. Nu e corect să aflam de la televizor lucruri care se doresc a ne fi impuse. Regret şi dezavuez aceasta manieră care denotă lipsă de respect pentru parteneri. Cum spunea Vasile Blaga, 'nu vom oferi PDL pe tavă' ", mai spune democrat-liberalul.

Ca să fie lucrurile și mai clare, Crin Antonescu l-a contrazis pe Predoiu, spunând despre acesta că nu era la curent.

"Nu ştiu. Nu mă pot pronunţa. Sunt convins că anunţul pe care Klaus Iohannis l-a făcut şi care ne-a bucurat foarte mult pe toţi, pe mine nu m-a surprins foarte mult, dar ştiu să mă bucur şi la lucrurile la care mă aştept, este dar de la Dumnezeu, nu cred că dl Klaus Iohannis ar fi făcut acest anunţ fără ceva în spate. Pe de altă parte, este posibil şi dl Predoiu să nu fi fost la curent", a spus Antonescu.

Se pare că la curent nu era nici Emil Boc, care s-a simțit lezat că nu l-a întrebat nimeni nimic.

"Nu fac parte din nicio structură de conducere a partidului, cu alte cuvinte părerea mea nu contează. Punctul meu de vedere este şi rămâne că PDL are un blazon de apărat, a dat de două ori preşedintele României, a dat vreo trei primari generali ai Capitalei, a avut Guvern şi din acest punct de vedere cred că nu ar trebui ştearsă cu buretele istoria Partidului Democrat Liberal. O soluţie de comasare, nu prin absorbţie, ci de comasare cu un nume nou ar fi soluţia rezonabilă pentru ceea ce înseamnă, din punctul meu de vedere, strict personal, viziunea PDL'', a spus Emil Boc.

Fuziunea începe bine.

×