x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: Nu am cum să fac un pas înapoi. Pe zi ce trece, şansele de ieşire pozitivă din acest impas scad

Iohannis: Nu am cum să fac un pas înapoi. Pe zi ce trece, şansele de ieşire pozitivă din acest impas scad

20 Feb 2014   •   11:57
Iohannis: Nu am cum să fac un pas înapoi. Pe zi ce trece, şansele de ieşire pozitivă din acest impas scad

Prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal, Klaus Iohannis, a declarat astăzi, în conferinţă de presă la Sibiu, că nu va face un pas înapoi privind intrarea sa în Guvern, în condiţiile în care toţi colegii săi de partid îl susţin pentru a ocupa postul de vicepremier şi ministru de Interne.

"PNL şi-a dorit să fiu vicepremier şi ministru de Interne şi am acceptat propunerea. Din acest motiv nu am cum să fac un pas înapoi", a declarat astăzi Klaus Iohannis.

"La ultima şedinţă a Biroului Permanent al PNL s-a pus problema cum mergem mai departe şi s-a pus întrebarea dacă se doreşte schimbarea propunerii. Nu au existat astfel de propuneri, ci, dimpotrivă, toţi cei prezenţi, cu câteva abţineri au votat pentru continuarea pe aceste propuneri. Dacă PSD sau acest USD ar fi dorit o deblocare ar fi putut nici să nu intre în blocaj. Dacă eu aş fi problema ar fi o problemă pentru mine. Domnul Antonescu poate fi numit oricum, numai încăpăţânat nu, din arsenalul lui de lider de partid încăpăţânarea nu face parte", a adăugat Klaus Iohannis.

Iohannis a mai spus că, pe zice ce trece, scad şansele de ieşire pozitivă din impasul creat în USL de negocierile privind componenţa Guvernului.

"Cred că s-a ajuns într-un impas. Din păcate, evoluţia arată că, (...) pe zi ce trece, şansele de ieşire pozitivă, din acest impas, scad. Sunt deja două săptămâni de când noi aşteptăm să se facă acea remaniere guvernamentală propusă de noi şi se găsesc tot felul de pretexte de ce nu se poate", a afirmat Iohannis.

Primarul sibian a explicat că a discutat cu Crin Antonescu înainte să fie propus pentru postul de ministru de Interne şi vicepremier şi amândoi au ajuns la concluzia că el nu este potrivit să fie propus pentru portofoliul Finanţelor.

Dacă vor fi nevoiţi să iasă de la guvernare, liberalii sunt pregătiţi să intre în opoziţie, a apreciat prim-vicepreşedintele PNL.

"PNL este cel mai important reprezentant al dreptei din România. Ca partid mare, evident că este pregătit oricând să preia guvernarea, cum este pregătit oricând să intre în opoziţie, dacă situaţia evoluează în aşa fel. Asta nu înseamnă că cineva îşi doreşte să intre în opoziţie. (...) Nu ne dorim acest lucru, am regreta dacă am ajunge în opoziţie, dar prin asta, în niciun caz nu s-ar desfiinţa sau nu s-ar splita PNL-ul şi nu ar intra în dificultate. Sigur ar apărea situaţii care trebuie gestionate bine, însă s-a dovedit că un partid la guvernare se erodează şi un partid în opoziţie, se întăreşte. În fiecare lucru rău este şi ceva bun", a mai spus Iohannis.

×