x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kelemen Hunor: De ce am ieșit de la guvernare? În doi ani riscam să nu mai ajungem în Parlament

Kelemen Hunor: De ce am ieșit de la guvernare? În doi ani riscam să nu mai ajungem în Parlament

13 Dec 2014   •   12:21
Kelemen Hunor: De ce am ieșit de la guvernare? În doi ani riscam să nu mai ajungem în Parlament

Preşedintele Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, în cadrul şedinţei Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) de la Târgu Mureş, că încrederea în actuala guvernare este tot mai scăzută, că UDMR nu poate guverna dacă nu are susţinere şi că nu poate guverna ştiind că în doi ani riscă să nu mai ajungă în Parlament.

"Ieşim din guvernare în urma unor concluzii, analize interne. (...) La începutul anului am decis să facem parte din coaliţia de guvernare cu Partidul Social Democrat. Pentru UDMR guvernarea nu poate fi un obiectiv, ci un mijloc şi nu putem decide pe principii politice. Majoritatea votanţilor noştri au susţinut practic participarea la guvernare. (...) Azi consider că a fost o decizie corectă. După aproape 9 luni de guvernare, Consiliul Permanent a făcut propunerea ca UDMR să iasă de la Guvernare. (...) S-a redus drastic numărul celor care mai cred în acest guvern, nu poţi guverna dacă nu eşti susţinut. Nu putem guverna ştiind că în doi ani putem risca să nu mai ajungem în Parlament.", a spus Kelemen Hunor, potrivit traducerii oficiale.

În privinţa poziţionării UDMR în alegerile prezidenţiale, Kelemen Hunor a spus că s-a luat decizia susţinerii unui candidat în turul al doilea, pe baza sondajelor de opinie, însă votul maghiarilor din turul al doilea al prezidenţialelor a fost unul de protest.

×
Subiecte în articol: kelemen hunor