x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Reacția președintelui Iohannis după atacul rusesc cu drone în apropiere de granița României

Reacția președintelui Iohannis după atacul rusesc cu drone în apropiere de granița României

de Vali Deaconescu    |    24 Iul 2023   •   12:40
Reacția președintelui Iohannis după atacul rusesc cu drone în apropiere de granița României
Sursa foto: presidency

Președintele Klaus Iohannis a avut prima reacție legată de atacul rusesc cu drone asupra porturilor ucrainene Ismail și Reni din apropierea graniței Ucrainei cu România.

„Condamn cu fermitate recentele atacuri ale Rusiei împotriva infrastructurii civile ucrainene de pe #Dunăre, foarte aproape de România. Această escaladare recentă prezintă riscuri serioase pentru securitatea din #Marea Neagră. De asemenea, afectează în continuare tranzitul cerealelor ucrainene și, prin urmare, securitatea alimentară globală”, a postat Klaus Iohannis pe Twitter.

Atacul, care a avut loc la primele ore ale dimineții de luni, a vizat porturile ucrainene Ismail și Reni. Ultimul este situat la circa 20 de kilometri de România.

"Un atac de aproape 4 ore cu drone Shahed-136 a lovit infrastructura portuară ucraineană de pe Dunăre", a transmis într-o postare pe Facebook Comandamentul Operațional de Sud al Ucrainei, fără a preciza ce porturi au fost lovite.

Ucraina are trei porturi principale pe Dunăre: Ismail, Reni și Ust-Dunaiski, notează CNN.

Atacul cu drone a distrus un hangar cu cereale și a avariat mai multe depozite pentru alte tipuri de mărfuri au fost avariate.

Un incendiu a izbucnit într-una dintre instalațiile de producție, dar a fost stins rapid, spun surse ucrainene.

Trei drone au fost distruse de forțele antiaeriene, deși "unele au reușit să treacă", a spus, într-o declarație separată, Serghei Bratciuk, purtător de cuvânt al Administrației militare din regiunea Odesa.

Noi imagini cu atacul rusesc asupra potrului Reni, la 20 de kilometri de România

×