x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis, convorbire telefonică cu președintele Bulgariei pe tema noului coronavirus

Klaus Iohannis, convorbire telefonică cu președintele Bulgariei pe tema noului coronavirus

15 Apr 2020   •   17:15
Klaus Iohannis, convorbire telefonică cu președintele Bulgariei pe tema noului coronavirus

Președintele Klaus Iohannis a avut o discuție telefonică cu omologul său bulgar, Rumen Radev, despre criza epidemiologică generată de noul coronavirus.

Cei doi șefi de stat au transmis condoleanțe pentru pierderile de vieți omenești înregistrate în România și Bulgaria, precum și urări de însănătoșire grabnică celor infectați cu noul coronavirus, precizează Administrația Prezidențială.

„Cei doi lideri au subliniat faptul că România și Bulgaria au o relație bilaterală excelentă, ca state vecine, partenere în cadrul Uniunii Europene și NATO. În acest context, Președintele României a evidentiat că este nevoie de o abordare comună cu privire la gestionarea pandemiei pentru a putea face față impactului acesteia asupra sănătății și a vieții de zi cu zi a cetățenilor celor două țări.”, se mai arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

De asemenea, Klaus Iohannis s-a pronunțat pentru un răspuns comun coordonat la nivelul Uniunii Europene care să vizeze reducerea răspândirii epidemiei și asigurarea tuturor echipamentelor și medicamentelor necesare, păstrarea liberei circulații a lucrătorilor pe piața unică și fluiditatea transportului de mărfuri, precum și implementarea celor mai eficiente măsuri pentru combaterea impactului economic și social al acestei crize.

×