x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis, la Biserica Evanghelică din Sibiu

Klaus Iohannis, la Biserica Evanghelică din Sibiu

10 Oct 2021   •   12:24
Klaus Iohannis, la Biserica Evanghelică din Sibiu
Sursa foto: Hepta

Președintele României, Klaus Iohannis, a participat la ceremonia de inaugurare de la Biserica Evanghelică din Sibiu după lucrările de renovare. Este impresionant, la Sibiu lucrurile merg mai departe și orașul arată din ce în ce mai bine, a spus șeful statului.

Biserica se află chiar în parohia de care aparține președintele.

„Este impresionant, o lucrare mare, absolut notabilă, cred că arată că această comunitate săsească care numeric este mică, este activă, este vie, arată că aici în Sibiu și în această comunitate se pune mare preț pe moștenirea culturală, spirituală și arhitectonică. Sunt foarte bucuros să văd că aici, în Sibiu, lucrurile merg mai departe și orașul arată din ce în ce mai bine”, a declarat președintele Iohannis la finalul slujbei.

Potrivit preotului Killian Dorr, lucrările de renovare au ținut patru ani și au costat peste 21 de milioane de lei, fonduri europene. Nota de plată a fost acoperită parțial prin donații, a spus acesta.

Biserica Evanghelică din Sibiu este una dintre cele mai impresionante clădiri gotice din Transilvania. A fost ridicată în anul 1520, pe locul unde exista o veche bazilică romanică din secolul XII.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis