x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis şi Ghişe candidează la şefia PNL. Liberalii fac congres pe 28 şi 29 iulie

Iohannis şi Ghişe candidează la şefia PNL. Liberalii fac congres pe 28 şi 29 iulie

28 Mai 2014   •   14:29
Iohannis şi Ghişe candidează la şefia PNL. Liberalii fac congres pe 28 şi 29 iulie
UPDATE 14:38 - Prim-vicepreşedintele demisionar al PNL, Klaus Iohannis, a declarat, după şedinţa Delegaţiei Permanente, că va candida la preşedinţia partidului.

"Astăzi, în deschiderea Delegaţiei Permanente, am anunţat că voi candida la preşedinţia PNL. Cred că reacţia colegilor a fost una foarte bună. În concluzie, ne pregătim pentru congres", a spus Iohannis, care a precizat că "dreapta trebuie să discute şi să caute o formulă pentru un candidat puternic, care să câştige alegerile prezidenţiale".

"Nu discutăm astăzi despre o candidatură la preşedinţie", a concluzionat primarul Sibiului.
....................................

Atât Klaus Iohannis, cât şi Ioan Ghişe şi-au anunţat candidatura la preşedinţia PNL, anunţă surse liberale, citate de Antena3. Pentru că nu are vechimea necesară să candideze pentru funcţia de preşedinte, Iohannis a cerut o derogare de vechime de la colegi, în cadrul Delegaţiei Permanente, întrunită în şedinţă în această după-amiază.

Iniţial, şi Ludovic Orban îşi anunţase dorinţa de a candida pentru funcţia de preşedinte al PNL, însă şi-a restras candidatura în favoarea lui Iohannis.

Potrivit aceloraşi surse, congresul extraordinar al PNL, în care va fi aleasă noua conducere a partidului, va fi organizat în perioada 28-29 iunie.

Conducerea PNL a demisionat luni în bloc, rămânând în funcţie doar interimar, după ce BEC a anunţat, după numărarea a 99% din voturi, că liberalii au obţinut doar 15% dintre voturi la alegerile europarlamentare din 25 mai.

×