x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică "La Paris, legea a fost încălcată "

"La Paris, legea a fost încălcată "

de Aniela Nine    |    16 Dec 2009   •   00:00

Audierea reprezentanţilor MAE cu privire la modul de desfăşurare a alegerilor în secţiile de votare din străinătate a relevat că Legea electorală a fost încălcată la secţia specială de la Paris. Reprezentanţii MAE spun că nu a fost responsabilitatea lor.

Unul din semnele de întrebare care trebuiau lămurite ieri la audierile reprezentanţilor MAE de către comisia de apărare din Senat a fost şi modul în care s-a desfăşurat procesul electoral la secţia specială de la Paris, unde au votat aproape 3.500 de persoane. La finalul audierilor, preşedintele comisiei, liberalul Teodor Meleşcanu, a declarat că la secţia specială de la Paris s-a încălcat Legea electorală, alegătorilor permiţându-li-se să completeze declaraţiile pe proprie răspundere în afara secţiei.

"A fost clar pentru toată lumea că la Paris nu s-a putut vota într-un număr atât de mare cu respectarea legii. Completarea declaraţiilor pe proprie răspundere trebuia făcută în interiorul secţiei de votare, iar aici ni s-a explicat că acestea au fost completate în curte sau pe culoare şi că înăuntru doar s-a votat", a declarat Meleşcanu. Secretarul general al MAE, Robert Cazanciuc, a explicat însă că ministerul avea doar sarcina de a sprijini procesul electoral prin personal şi logistică şi că responsabilitatea în acest caz revine Biroului electoral pentru secţiile de votare din străinătate.

×
Subiecte în articol: politic