x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liber pentru Autostrada Unirii

Liber pentru Autostrada Unirii

de Gabriela Antoniu    |    08 Noi 2018   •   12:10
Liber pentru Autostrada Unirii

Cu doar două voturi contra şi cinci abţineri, Camera Deputaţilor a adoptat ieri proiectul legii privind construcţia autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş sau Autostrada Unirii, cu fonduri de la bugetul de stat, credite externe, fonduri europene nerambursabile sau prin parteneriat public privat.

Proiectul de lege prevede că Ministerul Transporturilor este responsabil pentru coordonarea realizării acestei investiţii, iar în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii, va declanşa procedurile necesare pentru construcţia autostrăzii.

În timpul votului, deputaţii PNL şi USR au întins peste băncile din plen două bannere cu „Moldova vrea Autostrada” şi „Cerem Autostrada Marii Uniri”.

Printre deputaţii care s-au abţinut de la vot se numără şi patru deputaţi PSD de Bacău, motivul fiind excluderea judeţului de pe traseul viitoarei autostrăzi. Parlamentarii de Bacău susţin varianta Iași- Bacăul-Brașov, care ar fi mai puţin costisitoare.

Deputatul ALDE Varujan Vosganian a condiţionat votul la bugetul de stat pe 2019 de includerea finanţării Autostrăzii Unirii.
„Eu nu fac ameninţări, dar pentru parlamentarii ALDE din Moldova, prezenţa acestui obiectiv în legea bugetului este o condiţie obligatorie ca noi să votăm legea bugetului pe 2019”, a declarat Vosganian în plenul Camerei. El a spus că o opinie similară au şi ceilalţi parlamentari din Moldova de la alte partide şi a avertizat că opinia publică a început să judece guvernările „după kilometrul de autostradă”. „Vă previn că, fără să fie o psihoză, opinia publică a început să judece totul după kilometrul de autostradă”, a indicat acesta.

Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz, iar proiectul de lege va merge la promulgare.

 

×
Subiecte în articol: autostrada unirii